DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Olasz sajtó: Vettel elveszítette a tehetségét?

A Ferrarinak sikeres versenyzőre van szüksége, Vettel viszont nem hajlandó vállalni a felelősséget hibáiért – nem is a sepangi vasárnapon, hanem utána kapta meg igazán a magáét a német csapata hazájában.

Sebastian Vettel volt a Malajziai Nagydíj negatív főszereplője, miután versenye már az első kanyarban véget ért, és Nico Rosberg futamát is megpecsételte, kiforgatva a Mercedes pilótáját. Az esetbe szintén belekeveredő Max Verstappen az „idióta” jelzőt használta a négyszeres világbajnokra, a hét elején megjelent olasz lapok pedig még több kritikát zúdítanak a Ferrari első számú versenyzőjére.

„Már egyértelmű, hogy a Ferrarinak sürgősen szüksége van egy sikeres versenyzőre” – írta a milánói Corriere della Sera. „Minél jobban fejlődik a Red Bull, annál kevésbé ismerünk rá Sebastianra.”

A La Repubblica azon tűnődött, hova tűnhetett Vettel ujjmutogatása és mosolya, és feltették a kérdést: „Vajon Maranello süllyesztette el a történelem legjobban fizetett Ferrari-versenyzőjét, vagy Vettel vesztette el a tehetségét és sebességét?”



A Corriere dello Sport megvádolta a versenyzőt – aki Malajziában nyilatkozva először versenybalesetként tüntette fel a történteket, holott egy hasonlóért Verstappen fejét vette Spában –, hogy nem hajlandó elismerni, mikor hibázik. „Szomorú látni, hogy nem vállalja a felelősséget azért, amit elront” – írta a sportlap. A versenybírák szemében egyértelmű volt, mi történt, és három helyes rajtbüntetést osztottak ki Vettelre.

„Seb krízisben van, de a Ferrari is hibáztatható” – hárította át a teher egy részét a La Gazzetta dello Sport újság az istállóra. Ők szólaltatták meg a Fiat Chrysler vezérigazgatóját, John Elkannt, aki védelmébe vette a Ferrarit: „Sok munka van folyamatban, és mindenhez időre van szükség. Erősnek kell maradni, és tudni, hogyan szálljunk szembe a nehézségekkel anélkül, hogy kétségbe esnénk.”

A korábbi F1-es, a holland Robert Doornbos szerint nem Vettel képességeit kell megkérdőjelezni, egyszerűen a szituáció váltja ki belőle a botlásokat: „Egyértelmű, hogy Vettel egyre frusztráltabb a Ferrarinál, ez is ennek következménye volt. Semmi baj nincsen a tehetségével, de ennél több várható el egy négyszeres világbajnoktól. Talán kezd rájönni, hogy nem változtathat meg mindent a Ferrarinál. Alonso öt év alatt sem járt sikerrel, és Vettel már a második évében kevesebbet ért el. A régi csapata, a Red Bull beelőzte őket, pont Sepangban, ahol ő győzött tavaly” – mondta a Ziggo Sport Totaalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: