DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen: Nevetséges, amit Vettel csinált

Sebastian Vettel és Max Verstappen szópárbajának újabb fordulóját hozza a Malajziai Nagydíj levezetése, miután a páros ismét kalamajkába keveredett a futam első kanyarjában.

Verstappen már nem sokkal az eset után, a rádióban is „őrültnek” nevezte Vettel megmozdulását, aki a belső íven próbált elfordulni, de ehelyett eltalálta az előtte elkanyarodó Nico Rosberget, mindkettőjük napját megkeserítve. A német csak a körülményeket hibáztatta az esetért, Verstappen szerint azonban egyértelmű, hogy a Ferrari pilótája volt túlzottan rámenős.

Ctv2zjSWAAEaDvM



„Bebújt a belső ívre, aztán túl későn fékezett és felöklelte Nicót. Nekem pedig el kellett rántanom a kormányt, hogy elkerüljem az ütközést, szóval az én versenyemnek sem tett jót” - mondta a 19 éves holland, aki rövid időre a 6. helyre csúszott vissza.

„Láttam őt magam mögött a tükörben. Az első kanyarban akarja megnyerni a versenyeket, ami természetesen röhejes. Láttam, hogy érkezik, ezért én is próbáltam később fékezni. Kicsit közeledtem is Nicóhoz, de aztán ő megjelent belül. Onnan már egyébként is nagyon éles volt a kanyarodási szöge, és ha emellett még későn is fékez, akkor természetes, hogy blokkolni fognak a kerekei.”

Verstappen végül felzárkózott csapattársára, és a futam utolsó harmadában egy kanyarokon át tartó kiélezett csatát is vívott Daniel Ricciardóval, ami tulajdonképpen a győzelem sorsáról is döntött, köszönhetően Lewis Hamilton nem sokkal később bekövetkező motorhibájának. Akkor az ausztrál vissza tudta verni a holland támadásait, de Verstappen nem érzi, hogy rajta múlt volna az elszalasztott elhetőség.

„Már az első kanyarban sem állt az oldalamra a szerencse, anélkül egészen máshogy is alakulhatott volna minden. Az utolsó virtuális biztonsági autó előtt tulajdonképpen a győzelemért csatáztunk. De ilyen a versenyzés, nem sikerülhet minden. Szabadon versenyezhettünk, ha tisztán játszunk egymással, és szerintem pontosan ezt is tettük” - mutatott rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: