DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Sajnos Rosberg rossz helyen volt

Sebastian Vettel idén már nem először keveredett balesetbe egy Red Bull-lal a futam első kanyarjában, ezúttal ráadásul vétlen áldozatot is szedtek Nico Rosberg személyében. A Ferrari-pilóta a körülményeket hibáztatja.

A Malajziai Nagydíj első kanyarjához Vettel és Max Verstappen egymás mellett érkeztek meg - a Ferrari németje szorult a belső ívre, így amikor el akart fordulni, nekiütközött a kanyart egészen más íven bevevő Rosberg Mercedesének. Rosberg megpördült és az utolsó helyre esett vissza, Vettel pedig kitört első felfüggesztéssel volt kénytele feladni a futamot. Verstappen járt legjobban, aki képes volt koccanás nélkül keresztülmanőverezni a történteken.

Ctv19FkXgAA02us



Vettel még a futam leintése előtt nyilatkozott a bokszutcában a SkySportsnak, kielemezve a történteket a saját szemszögéből.

„Ugyanott fékeztem, ahol ő” - utalt Verstappenre. „Egymás mellett haladtunk, ő pedig beszorított a belső ívre. Ez tiszta versenyzés volt, és mindketten gond nélkül bevehettük volna a kanyart. Nico azonban úgy döntött, hogy másmilyen ívet választ, de persze ő előttünk állt, szóval semmi köze nem volt ahhoz, hogy mi történik mögötte. Összességében két dolog sikerült félre az első kanyarban: az egyik, hogy Nico rajta kívül álló események miatt megpörgött, a másik pedig, hogy én most itt állok és a verseny még mindig folyik.”

Arra a kérdésre, hogy az első kanyar előtt többször irányt váltó Verstappent hibáztatja-e szerencsétlen helyzetért, Vettel így felelt:

„Azt mostanra már mindenki tudja, hogy ha ellene versenyzünk, akkor irányváltásokra kell számítani. Persze ha valakit így beszorítanak, akkor a kanyarodási szöge elég rossz lesz. Mindent megpróbáltam, hogy be tudjak fordulni, és meg is lett volna, szóval nem fékeztem túl későn. Nico azonban átvágott előttem, nyilván azzal a szándékkal, hogy harcba szálljon Lewisszal, emiatt pedig összeütköztünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: