DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamilton képes megnyerni mind a négy futamot

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a rajtokon múlik a dolog - ha koncentrál és nem hibázik, akkor minden hátralévő futamot megnyerhet. Ennél többet most már nem tehet.

A domináns július és az azt követő nyári szünet óta folyamatosan csúszik lefelé Lewis Hamilton, két rajtot is elrontott, egyszer kiesett egy technikai hiba miatt és jelenleg egyértelműen Rosberg van a topon kettejük közül. A brit pilóta borzasztóan nehéz helyzetbe került a Japán Nagydíj után, óriási dolog lenne, ha innen még képes lenne fordítani a dolgok menetén.

"Nyár óta hullámvasúton ül. Remekül ment Spában a rajtrács végéről, dominált Monzában, de aztán hibázott a rajtnál, majd sehol sem volt Szingapúrban. Malajziában is szenzációsan ment, de a technikai hiba miatt nullázott, Japánban viszont ismét lassabb volt Rosbergnél, sőt, ezúttal is elrontotta a startot" - ment végig a szünet óta történteken Allan McNish, a korábbi Formula-1-es pilóta.

hamilton-mercedes-suzuka-2016



"Nyilván balszerencse, hogy a vizes oldalra került, de nem csak ez volt a gond. A rajt a Mercedes gyengepontja idén, de valamiért Hamiltonnak többször van ezzel problémája és ha én lennék Lewis Hamilton, kőkeményen arra koncentrálnék, hogy ezt megoldjam, de nem szabad túlzottan csak erre figyelni, elizgulni. Szerintem ha nem ront többet a rajtnál, képes mind a négy hátralévő futamot megnyerni, ezen felül mást nem tehet, csak figyelheti, hogy mi történik mögötte" - magyarázta McNish.

A brit címvédőnek azonban Japánban volt másik ügye is, a snapchattel és a sajtótájékoztatóval kapcsolatban. "Szeretnénk, ha a pilóták használnák a közösségi médiát, tartanák a kapcsolatot a szurkolókkal, de a hivatalos sajtótájékoztató nem erre való és kicsit butaságnak tűnik, amit csinált. A gond az, hogy ez újabb beszédtéma lett, felesleges feszültség Hamilton körül, amelyre még két nappal később válaszolnia kellett. Ez nem csökkentette a rajta lévő nyomást, az biztos, viszont a csapattársa kikerült a rivaldafényből..."

"Ezekre nincs szükség. Csak arra kell koncentrálni, hogy megnyerd a futamot, ez az egyetlen dolog, ami számít és nem kell aggódni azon, hogy mit csinál a média. Szerintem hanyagolni is fogja ezeket a dolgokat a következő versenyeken. Ugyanakkor ez az a Lewis Hamilton, akit rengetegen imádnak és rengeteg ember számára unszimpatikus."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: