DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 27. hétfő
F1

Rosberg is pályára vitte a 2017-es Pirelliket

Három nappal azt követően, hogy fölényes győzelmet aratott Japánban, Nico Rosberg már Barcelonában rótta a köröket, hogy minél jobban megismerje az olaszok 2017-re szánt F1-es abroncsait.

A 2017-es abroncsok próbái előtt a Pirelli külön kérése volt, hogy a teszteken részt vevő nagycsapatok versenypilótáikkal vegyenek részt a gyakorlásokon. Eddig azonban csak a Ferrari volt az, amely Kimi Raikkönennel és Sebastian Vettellel utazott el Fioranóba és Barcelonába.



Ezen a héten újabb gyakorlás következett, ahol ezúttal a Mercedes volt a soros, és a világbajnoki pontverseny éllovasát, Nico Rosberget rendelték be Barcelonába, hogy a 2015-ös, W06-os kódjelű autó módosított változatával pályára vigye a 2017-es prototípusokat.

A német pilóta 60 kört tett meg a szerdai nap során, amelyet kezdetben a hűvösebb időjárás (a hőmérő 17 fokot mutatott), délután pedig eső akadályozott. Rosberg délelőtt 46 kört tett meg száraz, délután pedig 14 kört nedves aszfalton, de a Pirelli közleménye szerint nagyon nehéz volt értékelhető adatot begyűjteni.

A Mercedes tesztje csütörtökön tovább folytatódik majd, pénteken pedig már a Red Bull veszi át a stafétát - a Milton Keynes-iek egész hétvégén Abu Dhabiban fognak körözni a Pirelli száraz pályás abroncsaival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: