DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A jövő F1-es sztárjai Silverstone-ban

A szezon utolsó kollektív tesztjét kedden és szerdán rendezik Silverstone-ban, ahol a 11 csapatból csak 10 vesz részt, de 11 autóval és sok fiatallal – részletek és teljes tesztfelállás az alábbi cikkben.

A Sauber kivételével, mely anyagi okokból kihagyja a tesztet, az összes F1-es csapat Silverstone-ban gyakorol kedden és szerdán, s mivel a szabályok értelmében a négyből két tesztnapon lehetőséget kell adni a fiataloknak, szinte minden istállónál a jövő reménységei vezetik az autókat. A Mercedes a megszokottól eltérően két autóval vesz részt a teszten, de ennek jó oka van: a 2014-es W05-öst Pascal Wehrlein vezeti a Pirelli felkérésére, s ezt az autót kizárólag a jövő évi abroncsok fejlesztésére használják.

A Ferrarinál az Akadémia új reménységét, Charles Leclercet bedobják a mélyvízbe, miután pénteken szabadedzésen vezethette a Haas autóját, másnap Kimi Raikkönen veszi át a Scuderia versenygépét tőle. Többen először ülhetnek F1-es autóba a teszten, a 18 éves Santino Ferrucci a Haas, a Hungaroringen verekedő orosz Mazepin a Force India, Sergio Sette Camara pedig a Toro Rosso színeiben mutatkozhat be.

ferrucci_haas



A Williamsnél csupán azért szerepelnek kérdőjelek a táblázatban, mert a csapat még nem döntött, hogy Bottas és Alex Lynn milyen sorrendben kapják meg a Martini-festésű autót.

 

Kedd

Szerda

Mercedes

Esteban Ocon/Pascal Wehrlein

Esteban Ocon/Pascal Wehrlein

Ferrari

Charles Leclerc

Kimi Raikkonen

Red Bull

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Williams

?

?

Force India

Nikita Mazepin

Nikita Mazepin

Toro Rosso

Carlos Sainz

Sergio Sette Camara

McLaren

Fernando Alonso

Stoffel Vandoorne

Haas

Santino Ferrucci

Santino Ferrucci

Renault

Szergej Szirotkin

Jolyon Palmer

Manor

Rio Haryanto

Jordan King

A tesztnapok reggel kilenctől este hatig tartanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: