DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Monza: Közel egy hétéves szerződés aláírása

Az Olasz Autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani úgy véli, a legendás pálya túljutott az anyagi nehézségeken, s hamarosan aláírhatják az új megállapodást az F1-et irányító Bernie Ecclestone-nal.

Az európai helyszínek közül Monza helyzete volt az egyik leginstabilabb az elmúlt időszakban: Bernie Ecclestone korábban többször is megfenyegette a legendás pályát, hogy a szerződésük 2016 végi lejárta után kikerülnek a versenynaptárból. Ennek oka, hogy az aszfaltcsík, amely a Formula-1 1950-es indulása óta csak egyetlen alkalommal nem szerepelt a kalendáriumban, kedvezőbb feltételekkel rendezhetett futamot, az F1 nagyura azonban ragaszkodott hozzá, hogy számukra is megemelje a díjat.

Monza_2015_DPPI



Ez egészen addig problémásnak tűnt, míg néhány hete nem született egy törvénymódosítás, miszerint nem csak a milánói, hanem az olaszországi autóklub (ACI) bevételét is a monzai verseny megrendezésére fordítják. Angelo Sticchi Damiani már akkor is úgy fogalmazott, hogy a legendás helyszín megmenekült, most pedig azt is elhintette, hogy milyen távú szerződés aláírására kerülhet sor a közeljövőben:

„Nehéz időket tudhat maga mögött az Autodromo di Monza, de a legrosszabbon már túl vagyunk, és most már közel állunk ahhoz, hogy aláírjunk Bernie Ecclestone-nal és további hét évig idelátogasson a Formula-1” – nyilatkozta az Olasz Autóklub vezetője a Gazzetta dello Sport hasábjain. „Meg fogjuk nyerni a csatát, amely az ACI jelentős áldozathozatalához vezetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: