DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Maldonado: Keményebbek velem a felügyelők

A Lotus pilótája úgy véli, a rajongók és a bírák is túlságosan negatívan ítélik meg az ő baleseteit. Elmondása szerint más versenyzők is ütköznek az F1-ben, azok mégse váltanak ki akkora visszhangot.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Pastor Maldonado számít a jelenlegi Formula-1-es mezőny ügyeletes rosszfiújának: bár 2015-ben kevesebb balesetbe keveredett bele, mint pályafutása korábbi éveiben, továbbra is feltűnően sokszor ütközik riválisaival. Legutóbb épp a szezonzárón, Abu Dhabiban esett ki hasonló okból – igaz, ott nem a venezuelai volt a hibás, miután Fernando Alonso ment bele a rajt után. A spanyolt meg is büntették ezért (bár nem érezte jogosnak), Maldonado pedig gúnyosan megjegyezte, hogy fordított szereposztás esetén sokkal nagyobb visszhangot kapott volna az incidens.

Maldonado_Interlagos_DPPI_1



A Lotus versenyzője most ismét igyekezett megvédeni magát a rajongók által róla kialakult képpel szemben: „A pályán folyamatosan kemény a versengés, és igyekszem mindig pozíciókat nyerni vagy védekezni. Ez a játék része, különösen akkor, ha szoros a küzdelem” – nyilatkozta Maldonado a thisisf1.com szakoldalnak. „Egyes versenyzők ellen könnyebb harcolni, mint mások ellen. Próbálok versenyképes és kemény lenni, de vannak más pilóták is, akikről ugyanez elmondható, mint például Fernando, így ha ellene kell csatáznod, akkor az roppant nehéz feladat.”

„Mindannyian ugyanazért a célért vagyunk itt” – folytatta a jövőre a gyári Renault kötelékeiben induló pilóta. „Ha úgy követek el hibát, hogy nem érek hozzá senkihez, akkor mindenki meglepődik és az a nap híre. Más versenyzők hiába ütköznek, nem történik semmi. Nézzék meg Kimi és Bottas esetét: kétszer is egymásra találtak, mostanra mégis mindenki lenyugodott. Ha viszont én keveredek versenybalesetbe, máris mindenki felhördül.”

Maldonado szerint nem csak a szurkolók, de a versenyirányítás is negatív szempontból kivételezik vele: „A versenyfelügyelőknek más a hozzáállása egyes futamokon. Rengeteg balesetet láttam az év során két különböző versenyző között, és előfordulhat, hogy nem volt olyan kemény az ítélet. Velem néha keményebben bánnak, de ez is a játék része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: