DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg magabiztosan nyert Hamilton előtt

Bár a háromszoros világbajnok többször is igyekezett nyomás alá helyezni, Nico Rosberg végül megszerezte idei ötödik F1-es győzelmét. A dobogót Vettel tette teljessé, a show-t Verstappen szolgáltatta.

Magyar idő szerint vasárnap 17 órakor rajtolt el az idei Formula-1-es szezon utolsó előtti futama, az interlagosi Brazil Nagydíj. A zsinórban ötödik alkalommal az élről induló Nico Rosberg megtartotta a vezetést Lewis Hamilton és Sebastian Vettel előtt, míg Kimi Raikkönennek már a büntetése miatt csak a hetedik pozícióból startoló Valtteri Bottasszal szemben is védekeznie kellett. Carlos Sainz számára eközben már néhány kanyar után véget ért a verseny: a spanyolnak már a kivezető körén is problémái adódtak, s végül csak néhány száz métert tudott megtenni a pályán.

Rosberg_Interlagos_Brazília_Mercedes



Az első kerékcserékre már a 10. kör környékén sor került: a mercedesesek szokatlanul lassan végeztek a művelettel, ám kettős vezetésük így sem forgott veszélyben. Hamilton azonban közeledni tudott Rosbergre, s egy ideig próbálta is támadni német kollégáját, ám végül belátta – ahogy azt rádión is közölte csapatával –, hogy ezzel csak az abroncsait koptatja, így valamelyest leszakadt éllovas ellenfeléről.

Kettejük között a második kiállások után sem változott a helyzet, így volt időnk a középmezőny csatáit figyelni. Max Verstappen egy egészen bámulatos és agresszív manőverrel utasította maga mögé Sergio Perezt a célegyenest követő kombinációban. Pastor Maldonado és Marcus Ericsson csatája azonban nem alakult ilyen jól: a venezuelai megforgatta a svéd pilótát, a felügyelők pedig vizsgálni is kezdték az esetet.

A hátralévő köröket is változatlan sorrendben tette meg a mezőny, s miután Hamilton többször már nem tudott erőteljesen támadást indítani Rosberg ellen, a német bezsebelte idei ötödik győzelmét, ezzel pedig az összetettbeli második helyet is bebiztosította. A dobogó alsó fokára Vettel állhatott fel, megelőzve a futamot eggyel kevesebb kiállással teljesítő Raikkönen előtt. A Ferrarik mögött Bottas ért célba ötödikként (már körhátrányban!), majd jött Hülkenberg, Kvjat, Massa és Grosjean, az utolsó pontszerző helyet pedig a több látványos előzést is bemutató Verstappen kaparintotta meg. Folytatás két hét múlva Abu Dhabiban, az évad utolsó nagydíjával.

A futam végeredménye:

végeredmény

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: