DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Szavazz: Rosszul kezelte Rosberg a vereséget?

Nem mintha a pályán történtekről nem lehetne eleget beszélni, az F1 közönségének egy jelentős részét a díjátadó előtt és közben történtek foglalkoztatják. Hoztunk egy vitaindító szöveget.

Amikor 2008-ban Lewis először bajnok lett, Felipe Massa – aki pillanatokig győztesnek érezhette magát – olyan elegánsan kezelte az átlagemberek számára felfoghatatlan csalódást, hogy azért a mai napig tisztelik őt. Bár mindent megtett, így többek közt a pole-t és a győzelmet is megszerezte a szezonzárón, önhibáján kívül bukott. Mégis tökéletes úriemberként viselkedett a dobogón és a sajtótájékoztatón, majd felkereste Hamiltont, hogy kezet rázzon vele és gratuláljon neki. A düh és a csalódottság a négy fal közt maradt.

massa_2008_win



Hasonlítsuk ezt össze az austini dobogóval, ahol a második helyezett Rosberg nem csatlakozott a hagyományos pezsgőlocsoláshoz, miután várakozás közben ingerülten hozzávágta a sapkáját. Igen kevés méltóságot és eleganciát láthattunk. Gyakran mondják, hogy a Formula-1-ben a második helyezett az elsőként záró vesztes. Austinban Nico Rosberg viselkedése nyomán a régi adoma igazabb lett, mint valaha volt.

Így írt jegyzetében az ESPN szakírója, Kate Walker a díjátadón lezajló eseményekről – amivel kapcsolatban a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk: mit gondoltok Nico Rosberg viselkedéséről?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: