DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Rosberg továbbra is tart a Ferrariktól

Noha a motorcserék miatt Vettelt és Raikkönent is tíz hellyel hátrébb sorolják majd az F1-es USA Nagydíj rajtrácsán, a Mercedes németje szerint az időjárás miatt így is veszélyt jelenthetnek rájuk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk csütörtökön, a Ferrari végül úgy határozott, hogy beveti Austinban a továbbfejlesztett motorját, amely ugyanakkor azzal jár, hogy mind Sebastian Vettel, mind Kimi Raikkönen tíz hellyel hátrébbról kezdheti majd meg a vasárnapi viadalt, mint ahova a szombati időmérőn kvalifikálják magukat. Ez azt jelenti, hogy a maranellóiak legjobb esetben is a 11. és 12. rajtkockákat foglalhatják el, a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg azonban úgy véli, így is fenyegetést jelenthetnek rájuk nézve az előrejelzések szerint esős időjárás okán.

Rosberg_Szocsi_DPPI



„Ez könnyebbé teszi a hétvégénket, ugyanakkor továbbra is fenyegetést jelentenek ránk, köszönhetően az időjárásnak vagy egyéb kiszámíthatatlan tényezőknek” – fogalmazott Rosberg a Ferrarik büntetése kapcsán. „Úgy állok hozzá ehhez a versenyhez, hogy nincs mit veszítenem. Győzni akarok, és erre meg is van a lehetőségem, így ezen a hétvégén is ez a célom, erre koncentrálok.”

A tavalyi ezüstérmes jelenleg csupán a harmadik pozíciót foglalja el a világbajnoki tabellán, miután oroszországi kiesését követően Vettel is megelőzte őt, ráadásul vasárnap a matematikai esélyét is elveszítheti a vb-címre. Rosberg azonban továbbra sem adja fel:

„Nem gondolok arra, hogy harmadik lehetek, hiszen az autómmal nyilvánvalóan még most is versenyben vagyok az első helyért, ezért erre figyelek” – idézi a pilóta álláspontját az F1i.com. „Noha tudom, hogy kemény lesz és rengeteg szerencsére is szükségem lenne, hiszen reálisan szemlélem a dolgokat, de akkor is erre koncentrálok, amíg nem válik lehetetlenné a dolog. Az pedig, hogy ő is német, nem jelent semmi különbséget” – utalt Vettelre a mercedeses.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: