DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Döntött a Ferrari: Vettel +10, Raikkönen +10

Az elmúlt napokban ellentmondásos hírek láttak napvilágot azt illetően, hogy a Ferrari beveti-e továbbfejlesztett motorját az F1-es USA Nagydíjon, vállalva ezzel a rajtbüntetést, most azonban ők maguk árulták el, hogy mi fog történni.

Múlt héten még úgy volt, hogy igen, pár napja pedig úgy, hogy mégsem építik be az autókba az új erőforrásokat, de a szabadedzések előtti napon a csapat hivatalosan is megerősítette, hogy mindkét pilótájuk tíz rajthelyes büntetést kap a futamra, miután az ötödik egységet is felhasználják.

Dppi_00115016_819



Sebastian Vettel ugyan tudja, hogy nehezebb dolguk lesz ezen a hétvégén a mezőny második feléből indulva, de úgy érzi, az újítás bevetése nagy előnyökkel fog járni a Ferrari számára a következő három futamon.

„Ez mindig is tervben volt. Nem volt titok, nem ért minket meglepetésként. Mindig is arra törekedtünk, hogy a lehető legerősebb motorral rendelkezzünk minden adott pillanatban a szezon során. De ezt nem hátrányként kellene értelmezni. Ez tulajdonképpen pozitívum, hiszen a csapat remekül dolgozott és nagy előrelépést tudott elérni a teljesítmény terén” - magyarázta Vettel.

A Ferrari ezzel a döntésével akaratlanul is megkönnyítette Lewis Hamilton dolgát abban, hogy már ezen a hétvégén behúzza harmadik bajnoki címét - a britnek 9 ponttal kell ehhez többet szereznie a németnél, vagyis ha nyer Austinban, Vettelnek második helyen kellene végeznie, hogy még életben tartsa matematikai esélyeit. Amely esélyekben persze már a maranellóiak sem hisznek, máskülönben nem vállalták volna be a büntetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: