DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Továbbfejlesztett motort kap a Red Bull Austinban

Az Autosport értesülései szerint a Renault „szinte az összes” fejlesztési zsetonját felhasználta az F1-es USA Nagydíj előtt, így a Red Bull új motorral állhat rajthoz Austinban, ha ők is úgy döntenek.

Miközben a Formula-1-ben érdekelt négy motorgyártó közül a Mercedes, a Ferrari és a Honda folyamatosan költötték a fejlesztési zsetonokat a szezon közben, addig a Renault – részben a bizonytalan jövő évi szereplése miatt – inkább kivárásra játszott. A nívós Autosport szaklap azonban úgy tudja, hogy a most hétvégén sorra kerülő austini viadal előtt jelentős mennyiségű zsetont felhasználtak a rendelkezésükre álló 12-ből: a tudósítás szerint csaknem az összes egységet elköltötték az USA Nagydíjat megelőzően.

Ricciardo_Szocsi_RedBull



Ez azt jelenti, hogy a Red Bull továbbfejlesztett motorokkal állhat rajthoz az évad 16. állomásán, ugyanakkor még korántsem biztos, hogy a csapat élni is fog ezzel a lehetőséggel, hiszen bárminemű csere automatikusan rajthelybüntetéssel járna Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat számára. Amennyiben az energiaitalosok nem tartanak igényt erre, úgy a Szocsiban használt specifikációt kapják meg ismét.

A zsetonokat a hírek szerint főként a belsőégésű motor fejlesztésére használták fel, ugyanakkor a turbón is végrehajtottak néhány módosítást. Az Autosport úgy tudja, a Renault csak a Red Bullnak biztosítja az új erőforrást, a Toro Rosso semmiképp sem használhatná Austinban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: