DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Grosjean szinte megerősítette a csapatváltást

A francia pilóta Suzukában csak annyit mondott, hogy meghozta döntését F1-es jövőjére nézve, most viszont gyakorlatilag megerősítette, hogy el fogja hagyni a Lotust a Haas kedvéért.

Az elmúlt két hétben felkavarodott az állóvíz Romain Grosjean körül: a francia pilóta korábban alig várta, hogy a Renault visszavásárolja a Lotust, de aztán felmerült a neve az F1-es tapasztalattal rendelkező versenyzőt kereső Haas csapatánál. Grosjean Szingapúrban azt nyilatkozta, hogy már meghozta a döntését, de egyelőre nem mond semmit, a versenyhétvége után pedig Cyril Abiteboul, a Renault főnöke szólta el magát a francia esetleges távozásával kapcsolatban.



A Lotus Pastor Maldonadóval hosszabbított szerződést a hétvégén, majd olyan hírek láttak napvilágot, hogy Sergio Perez léphet Grosjean helyére megüresedő autóban. Maga az érintett eddig semmilyen konkrétat nem mondott, de a Canal+-nek adott nyilatkozata arra utal, hogy valóban a Forma-1 legújabb csapatánál láthatjuk jövőre a kétgyermekes családapát. Mindenesetre Federico Gastaldi, a Lotus helyettes csapatfőnöke úgy véli, hamarosan több információval szolgálhatnak a csapat jövő évi pilótafelállásáról.

„Úgy vélem, hogy mi, pilóták, szeretünk kockázatot vállalni” - mondta Grosjean. „Amikor a legmagasabb szinten van a sportolói karriered, döntéseket kell hoznod, és szükségszerűen vannak olyan időszakok, amikor ezek kockázatosnak bizonyulnak. Pro és kontra mérlegelni kell a helyzetet, de ami azt illeti, boldog vagyok a döntésemmel.”

Grosjean nem mondta ki, de szavaiból leszűrhető, hogy belefáradt a várakozásba, és attól is tartott, hogy a bíróságon kedvezőtlen ítélet születik csapata számára. „Minden lehetőséget megnéztem, és egy ponton el kell jönnie a pillanatnak, amikor azt mondod: „gyerünk”. Azon kívül nem tudok semmit sem mondani, hogy örülök a döntésemnek, hiszen minden letisztult már a fejemben” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: