DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Grosjean: Bejelentés hamarosan

Míg Pastor Maldonado helye már biztos a csapatnál, addig Romain Grosjean jövőjével kapcsolatos bejelentésre már várni kell – a francia elmondása alapján azonban már nem sokáig.

Federico Gastaldi, a Lotus helyettes csapatfőnöke örömmel beszélt arról, hogy Pastor Maldonado 2016-ban is velük marad, mert véleménye szerint nagyon jól tudnak együtt dolgozni a venezuelai pilótával, és tapasztalatára szüksége van a Lotusnak. „Egy többéves szerződésünk van Pastorral, szóval itt volt az ideje, hogy hivatalosan is megerősítsük, nálunk fog versenyezni a 2016-os szezonban. Igaz, hogy nehéz év volt eddig számára az idei, de nagyon jól ismerjük az erősségeit.”

 Romain Grosjean



Maldonado fellélegezhet, hiszen a bejelentést követően az ő helye már biztosnak látszik a következő évre: „Eggyel kevesebb dolog, ami miatt a menedzsmentemnek aggódnia kell” – mondta. „Igaz, hogy megvolt a szerződésem a következő évre, de ahogyan már korábban is láthattuk, a Formula-1 nem mindig hű a papírokhoz. Nagyon örülök, hogy a csapat bízik bennem, és várom, hogy folytatódjon a kapcsolatunk.”

A csapat másik versenyzőjével, Grosjeannal kapcsolatban már szűkszavúbban nyilatkozott a helyettes csapatfőnök. A hírek szerint a francia pilóta elhagyja a Lotust, és a Haasnál folytathatja 2016-ban. „Arra számítunk, hogy hamarosan bejelentés születik Romain jövőjével kapcsolatban is” – mondta. Természetesen Grosjeannak is feltették a kérdést, mikor szeretne beszámolni terveiről: „Hamarosan” – hangzott a válasz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: