DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Váratlan fordulat: Grosjean lehet a Haas versenyzője

Romain Grosjean ugyan korábban maga árulta el, hogy örömmel lenne a visszatérő gyári F1-es Renault pilótája, ám a francia kezdi megunni a várakozást és úgy tűnik, kész lenne dobbantani Enstone-ból.

Monzában fény derült ugyanis arra, hogy Grosjean is komoly tárgyalásokat folytat a mezőnybe 2016-tól a Ferrari technológiájának használatával megérkező amerikai Haas csapattal.

A Haasnál korábban kijelentették, hogy szeptember végére legalább egyik pilótájuk kilétét fel fogják fedni, és noha ez mostanáig még nem történt meg, a csapatvezető Günther Steiner elmondása szerint ez a célkitűzésük továbbra sem változott. Az ülések legfőbb esélyeseinek eddig Esteban Gutierrez, Jean-Eric Vergne és a McLaren által beprotezsálni kívánt Kevin Magnussen tűntek, ám Grosjean képében most egy olyasvalaki jelent meg a láthatáron, aki talán mindannyiuknál többet nyújthat a Haasnak.

Dppi_00115013_435



Az amerikaiak azt remélték, hogy olyan versenyzőt igazolhatnak maguknak első szezonjukra, aki 2015-ben is a mezőny tagja, így a lehető legfrissebb tapasztalattal segíthetné a munkájukat. Nico Hülkenberg volt az elsődleges kiszemeltjük erre a posztra, ám a németről lecsúsztak, miután a Force India további két évre bebiztosította őt. Grosjean viszont - aki Spában váratlanul tért vissza a dobogóra a Lotus anyagi nehézségei közepette - ugyanilyen vonzó lehetőségnek tűnik, hiszen vele ellentétben Gutierrez, Vergne és Magnussen sem volt az F1-es mezőny tagja idén.

A francia neve eddig komolyan még nem került szóba más csapatokkal a következő évre, hiszen úgy tűnt, elkötelezett marad az enstone-iak mellett függetlenül attól, hogy az végül Lotus vagy Renault néven fog-e majd nevezni a 2016-os szezonra. A tárgyalások azonban hetek óta stagnálni látszanak a felek között, az idő pereg, és Monzában ismét felerősödtek azok a hírek, hogy a Renault csapot-papot hátrahagyva kiszáll, otthagyva a Lotust az egyre mélyülő nehézségeivel, ami akár a csapat jövő évi részvételét is veszélyezteti.

 

Ezért vált Grosjean számára megfontolandóvá a Haas ajánlata, ahol a Ferrari kapcsolatoknak köszönhetően talán jobb pozícióba kerülhet ahhoz is, hogy 2017-ben akár őt válassza ki Kimi Raikkönen helyetteseként a maranellói alakulat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: