DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Merhi meglepődött, amikor Szingapúrba ért

A spanyol versenyző ugyanis csak a városállamban tudta meg, hogy a Manor F1-es csapata ezen a hétvégén inkább Alexander Rossi szolgálataira tart igényt az övé helyett.

A Formula.hu szerda délután beszámolt róla, hogy Alexander Rossi fogja helyettesíteni Roberto Merhit az év hátralévő hét versenyéből öt alkalommal is a Manor autójában. A csapat váratlan lépésének köszönhetően Scott Speed után (2007-ben versenyzett utoljára) ismét amerikai pilótát köszönthet a Forma-1, és ha Rossi fel tudja magára hívni a figyelmet, akkor akár a Haas-t is meggyőzheti arról, hogy remek választás lenne a következő szezonra.



Ez azonban teljesen hidegen hagyja Merhit, aki múlt héten még azt nyilatkozta, hogy teljes erővel csak a Forma-1-re szeretne koncentrálni - viszont amikor Szingapúrba érkezett, tudatták vele, hogy hétvégén amerikai kollégája veszi át a helyét. Ennek ellenére úgy véli, hogy ez a szezon nagyszerű tapasztalatot jelentett számára. „Év elején, amikor megérkeztem Melbourne-be, remek lehetőséget adtak nekem, amelyről nem tudtam, hogy meddig fog majd tartani.”

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak - olyan döntést hoztak, amellyel lehet, hogy hosszú távon jobban járnak majd. Remélem, hogy az utolsó két futamomon versenyképes tudok lenni.” Merhi hozzátette, hogy ugyan szeretne visszatérni jövőre, nehéz dolga lesz. „Természetesen keresünk egy elérhető ülést, és a legjobb elérhető opciót akarjuk majd választani. Mostanság nagyon fontos a pénz, de ebben az időszakban nehéz megfelelő összeget találni” - tette hozzá az F1-es tabellán 19., a World Series by Renault-ban pedig 12. helyen álló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: