DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Újra amerikai pilóta az F1-ben!

A hétvégi Szingapúri Nagydíjon Scott Speed 2007-es kirúgása óta első alkalommal állhat rajthoz amerikai versenyző a Formula-1-ben. A Manor cserélgetni fogja pilótáit.

A Manor hivatalosan bejelentette, hogy Alexander Rossi versenyez majd Will Stevens oldalán a hétvégi Szingapúri Nagydíjon és további négy versenyen az idei szezonban – Oroszországban és Abu Dhabiban viszont Roberto Merhié az autó.

rossi_marussia2014_cs



Rossi ugyanis nem akarja feladni a GP2-es hadjáratát, hiszen jelenleg a második helyen áll az elsőszámú nevelőszéria pontversenyében. Épp ezért Szocsiban és a szezonzárón, ahol GP2-es futamot is rendeznek, Merhi visszaülhet az autóba. Rossinak egyébként a GP2 ezüstérméért járó 40 pont biztosítaná a szuperlicenszet a 2016-os szezonra, de ha rajthoz áll ezen az öt versenyen, azzal mentesül a pontrendszer követelményei alól.

Rossi tavaly a Belga Nagydíjon nagyon közel állt a bemutatkozáshoz a Manor elődjével, a Marussiával, ám erre végül nem került sor, miután Max Chilton anyagi helyzete rendeződött. Az amerikai erre is utalt első nyilatkozatában:„Sokan tudják tavalyról, hogy szoros kapcsolatban állok a csapattal, akikkel befejezetlen ügyem van. Ez a kiscsapat sok dolgon keresztül ment, a szenvedély és az erős jellem megtestesítői. Kivételes, ahogy visszatértek, megtisztelő, hogy az istálló része lehetek.”

 

John Booth csapatfőnök Merhire is kitért: „Bár Roberto természetesen csalódott, megérti a döntést, mely a csapat hosszútávú érdekeit szolgálja, s köszönjük a profizmusát. A 2016-os felállásunkról viszont még nem született döntés, a szezon hátralévő részében továbbra is mérlegelni fogjuk a lehetőségeinket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: