DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Merhi: Mostantól csak a Formula-1

A szezont még úgy kezdte meg a spanyol Roberto Merhi, hogy a Manorral F1-ben való versenyzés mellett a World Series by Renault-ban is indult. Most abbahagyta a kettős programot.

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, Merhi második szezonra is marad a Formula Renault 3.5 kategóriában, ahol a Pons versenyzője lesz, a Formula-1-es rajtrácsra visszatérő Manor tudatta: a spanyol versenyző csatlakozik az istállóhoz. Mivel a bejelentés kezdetben csak bizonytalan számú nagydíjról szólt – valójában továbbra sem hivatalos, csak igen valószínű, hogy év végéig marad –, a WSR-ből sem lépett vissza, már csak azért sem, hogy tiszteletben tartsa korábbi megállapodását a Ponsszal.



Merhi WSR-szezonja azonban eddig igen gyengén alakult, dacára annak, hogy tavaly Carlos Sainz Jr. legnagyobb kihívója volt a bajnoki címért: a pilóta – aki két futamot is kihagyott F1-gyel való egybeesés miatt – csupán 12. a bajnokságban, egyetlen alkalommal állt a dobogóra, mikor a Hungaroringen második lett.

A spanyol versenyző valószínűleg ezért dönthetett úgy, hogy korábbi eltökéltsége ellenére abbahagyja a WSR programját, és a Formula-1-es szezon hátralevő hét versenyére koncentrál – a Formula Renault idényéből még három verseny lett volna hátra, melyek közül Le Mans Suzukával ütközik. Helyét az elmúlt években GP2-ben versenyző René Binder veszi át.

Ami a Formula-1-et illeti, Merhi 11 versenyéből 10-et fejezett be, legjobb eredménye 12. pozíció a sok kiesést hozó Brit Nagydíjról. Jövője a királykategóriában kétséges, különösen akkor, hogy a Manor valóban Mercedes-motorra vált, és versenyzőket is kap a márkától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: