DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Nem zárjuk be a pilótaakadémiát

A nemrég felröppent hírekkel ellentétben a maranellói F1-es istálló mégsem fogja bezárni pilótaakadémiáját, mely jelenleg négy tagot számlál, négy különböző juniorszériából.

A Red Bullal, a McLarennel (és korábban a Renault-val) ellentétben a Ferrari pilótaakadémiája hiába létezik már néhány éve, egy pilóta sem tudott fellépni az anyaistállóhoz. Legközelebb ehhez Sergio Perez állt, aki azonban 2013-ban a McLarenhez szegődött, elhagyva a maranellóiak fedélzetét, és persze a Scuderia családjához tartozott a júliusban életét vesztő Jules Bianchi is.

Lance Stroll


A program relatív sikertelensége miatt olyan pletykák röppentek fel a csapatról, hogy beszüntetik az akadémiát, de ez maga Maurizio Arrivabene cáfolta Autosportnak adott nyilatkozatában, mondván, az egész híresztelés csak marhaság. „A következő évben is folytatjuk, egészen addig, ameddig csak tudjuk” - mondta az olasz.

A Ferrarinak jelenleg négy „kisgyermeke” van, a legtapasztaltabb a GP2-ben versenyző, Raffaele Marciello, aki már tavaly tesztelt az F14-T-t, idén pedig a Sauber alkalmazza tesztpilótaként. Spielbergben szintén lehetőséget kapott a vörösöktől a GP3-as Antonio Fuoco, mellettük pedig az F3-as Eb-n vezető Lance Stroll, valamint az olasz F4-ben edződő Guan Yu Zhou tagja az akadémiának.

„Év végén dönteni fogunk arról, hogy ki fog maradni, ki megy el, és ki csatlakozik majd hozzánk” - nyilatkozta Arrivabene. Noha legalább két fiatal versenyző is van, akikre támaszkodhatna a Scuderia, a közelmúlt trendje azt mutatja, hogy Maranellóban inkább a tapasztalatra szavaznak: az utóbbi 20 évben egyedül Felipe Massa versenyzett 27 éves kora előtt a Ferrarinál - ő 2006-ban, 24 évesen csatlakozott Michael Schumacherhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: