DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean: Ha jön a Renault, itt vagyok

A Lotus franciája nem zárja ki a lehetőséget, hogy a Toro Rosso versenyzője legyen – amennyiben az olasz F1-es istálló lesz a Renault új gyári csapata. A feléledő pletykák ugyanis megint a Lotust tartják esélyesnek.

Romain Grosjean pályafutását épp a Renault gyári versenyzőjeként kezdte, mikor a 2009-es szezon végén Nelson Piquet Jr.-t váltotta az istállónál. Kétéves kihagyás után 2012-ben tért vissza a királykategória mezőnyébe, ezúttal már a Lotus csapathoz, azóta pedig a bajnokság oszlopos tagjává vált. Grosjean nem zárta ki annak lehetőségét, hogy visszatérjen a francia gyártóhoz, amennyiben az újra saját csapattal csatlakozik a mezőnyhöz.

„Minden attól függ, hogy melyik versenyzőt akarja a Renault. Az mindenesetre jó lenne, ha visszatérnének a Formula-1-be, hisz 10 évvel ezelőtt még világbajnokok voltak” – mondta Grosjean a gpupdate.net-nek, ahol olvasói kérdésekre válaszolt. A szóban forgó kérdező arra volt kíváncsi, mennyi az esélye, hogy a francia a Toro Rossóban folytassa, ha egyes találgatásoknak megfelelően ebbe az alakulatba vásárolja be magát a Renault.

Grosjean 2009-ben, a Renault gyári versenyzőjeként


„Jó dolog lenne náluk vezetni, mivel velük mutatkoztam be a Formula-1-ben” – vallotta be Grosjean. Mikor a gpupdate.net rákérdezett, jó kapcsolatot ápol-e a motorszállítóval, a pilóta a Lotus motorhome-ja közelében parkoló Renault-kamionokra mutatott (az interjú a Red Bull Ringen készült). „Persze, hisz itt vannak a szomszédban. Franciák, mindegyiküket ismerem, velük dolgoztam 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben. Szoros kapcsolatot ápolok velük.”

De az sem elképzelhetetlen, hogy Grosjeannak még csapatváltásra sem lenne szüksége: a német Bild lap újból arról írt, hogy a Renault a Lotus istállót (az egykori gyári csapat utódját) vásárolhatja meg, állítólag a közeljövőben konkrét ajánlatot fognak tenni a csapat vezetőségének. A Bild szerint a Renault nagykövete, Alain Prost is szerepet kap az újjászülető gyári formáció menedzsmentjében – ezt a lehetőséget egy televíziós interjúban Prost nem zárta ki. A Lotus tulajdonosát, Gerard Lopezt a Bild nem tudta kérdéseivel elérni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: