DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean: Négy év múlva világbajnok leszek!

Az F1-es mezőny franciája szeretné, ha pár éven belül végre a siker útjára lépne, a Lotusnál vagy esetleg máshol. Szívesen versenyezne Senna, Fangio és Stewart ellen. Romain Grosjean olvasói kérdésekre válaszolt.

A mezőny 29 éves franciája negyedik teljes szezonját tölti a Formula-1-ben, és bár pályája a Lotusnál rögtön az első években számos dobogós hellyel indult, a jövő egyik reménységének tűnt, teljesítménye a csapattal együtt azóta visszaesett – hiába szerepel a körülményekhez képest erősen idén, legjobb eredménye két hetedik hely. A gpupdate.net olvasói kérdéseket gyűjtött össze, amelyeket feltettek Grosjeannak.

A válogatás rögtön egy csavaros kérdéssel indult: van-e olyan pilóta, aki ellen Grosjean sosem versenyzett, ennek pedig kifejezetten örül?  „Nem igazán” – hangzott a Lotus-versenyző válasza. „Sokkal több olyan versenyző van, aki ellen szívesen versenyeztem volna, mint aki ellen nem. Hogy kivel? Az összes nagy bajnokkal. Jó lett volna elindulni Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, Alain Prost ellen. De vannak mások is, mint Jackie Stewart és Jim Clark. Mind különböző időszakokból, de szép lenne, ha mindannyian együtt lehetnénk a rajtrácson.”



Ugyanez a kérdező arra is kíváncsi volt, a Formula-1 történetének melyik versenyautóját próbálná ki leginkább. „Szeretem az autókat a 90-es évek közepéből. De mivel ez az az időszak, amikor a Formula-1-et kezdtem nézni, valószínűleg ezért mondom épp őket.”

Egy másik rajongót az érdekelte, hogyan látja a versenyző saját magát négy év múlva. „Remélhetőleg győztes autóban leszek, és világbajnok. Hogy a Lotusszal történik ez meg, azt nem tudom. Olyan autót akarok, amellyel versenyeket nyerhetek és vb-címért harcolhatok. Van-e másik csapat, amelynek szívesen vezetnék a jövőben? Mindenkinek van álomcsapata, de ezt most megtartanám magamnak” – válaszolt a francia.

És persze felmerült az efféle „kérdez-felelek”-ek tipikus eleme is: milyen három dolgot vinne egy lakatlan szigetre? „A családom, először is. Aztán csokoládét, mert imádom. Nincs olyan nap az évben, amikor ne ennék csokoládét, méghozzá igazi étcsokoládét. Aztán talán internetet, mert szeretem a technológiát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: