DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Felipe is 24 órás versenyre vágyik

Nico Hülkenberg Le Mans-i sikere több F1-es pilóta kedvét meghozhatja a hosszútávú versenyekhez. Felipe Nasr-nak például máris eszébe jutott, milyen jó lenne két év után visszatérni a Daytonai 24 órásra.

A Sauber F1-es pilótája 2012-ben és 2013-ban is rajthoz állt már a legendás amerikai endurance versenyen, és első alkalommal rögtön a bravúros 3. helyre hozta be a Michael Shank Racing autóját. 2013-ban már az Action Express színeiben indult, amely csapatról azt kell tudni, hogy 2010-ben és tavaly is ők nyerték a versenyt. A brazil szerint visszavárják őt Daytonába, és bármikor tárt karokkal fogadná őt régi csapata.



„Imádom Daytonát, és szeretnék visszatérni oda egy topcsapattal” – árulta el az Autosportnak nyilatkozva Nasr. „Az ajtók még mindig nyitva állnak, és minden évben hívnak, hogy menjek vissza. Ha nem ütközik az F1-gyel, vagy bármely más programommal, akkor ez mindenképp egy olyan verseny, ahová vissza akarok térni.” 

Hogy nem árt-e egy F1-es pilóta téli felkészülésének egy ilyen, másik versenysorozatba való átruccanás? Nasr szerint épp ellenkezőleg! „Számomra egy nagyon pozitív tapasztalat volt ez a verseny, és még most is azt gondolom, hogy rengeteget tudsz abból tanulni, hogy ha több órán át egy autóban ülsz és versenyzel, miközben folyamatosan mezőnyben haladsz.  Az F1 a prioritásom, ez nem kérdés, de januárban a többiek jobbára semmit nem csinálnak, úgyhogy szerintem a legjobb, amit tehetsz, az éppen az, ha ilyenkor is versenyautóba ülsz. Így tanulsz, új gumikat használsz és élesen tartod magad” – fogalmazott a jelenkori F1 fiatalabbik Felipéje. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: