DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Így tervezi legyőzni a Ferrari a Mercedest

Az előttünk álló hétvégén a Red Bull hazai futamára látogat el az F1 mezőnye, ám a kérdés, ami a legtöbbeket foglalkoztat, ezúttal az lesz: hogyan győzheti le a Ferrari a Mercedest?

A legnagyobb esélye ugyanis az idén eddig tapasztalt erőviszonyokból kiindulva a maranellóiaknak van arra, hogy Sebastian Vettel Malajziai Nagydíjon aratott győzelme után egy újabb kis kellemetlen megszakítást vigyenek a Mercedes elképesztő sikersorozatába.

Bár túlzás lenne azt állítani, hogy a nyerő receptet már kifundálták, de Vettel versenymérnökének, Riccardo Adaminak azért van némi elképzelése arról, Spielbergben mi lehet az esélyük Lewis Hamiltonék ellen.

A teljes, angol nyelvű videóinterjú Adami nyilatkozatával

„Nagyon fontos, hogy nyomást helyezzünk a Mercedesre, ezért pénteken próbáljuk majd minél jobban kiolvasni a gumik viselkedését, és egy jó versenystratégiával készülni vasárnapra. A szuperlágy keveréken jó tempót tudtunk futni az eddigi versenyeken, ezért a kulcs most is az lenne, hogy az időmérőn jó helyre kvalifikáljuk magunkat, majd onnan a szuperlágy gumikon elrajtolva egy nagyon erős első etapot fussunk. A jó rajthely azért is lenne most különösen fontos, mert Ausztriában jóval rövidebbek az egyenesek, mint Kanadában voltak, így itt jóval nehezebb lenne előretörnünk a mezőny végéről” – árulta el a versenymérnök, hogy egy ideális, steril versenykörnyezetben mi lenne jelenleg a legjobb stratégia a Ferrari számára.

Adami a Ferrari hivatalos youtube-csatornáján közzétett videóinterjúban azt is megerősítette, hogy a Scuderia minden egyes versenyhétvégén újabb és újabb aerodinamikai fejlesztéscsomagokat vet be, melyeket nagyrészt pilótáik visszajelzései alapján fejlesztenek ki, az ő kívánalmaiknak megfelelően. Az olasz szakember szerint Vettel az utóbbi időben rengeteget fejlődött ezen a téren is, továbbá abban is, ahogy maga köré tud építeni egy egész csapatot. A mérnök szerint Vettel erősebb, mint valaha, hiszen a gyorsasági a kezdetektől megvolt, mostanra viszont egy érett gondolkodású, kész, felnőtt ember lett belőle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: