DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Button: A 900 lóerős V10 volt az igazi

A mezőny rangidőse sem a jelenlegit tartja az általa kipróbált legvonzóbb F1-nek – de azt legalább azt elismeri, hogy az idők változnak. Számít arra, hogy a szabályváltoztatások kérdésében kikérik a versenyzők véleményét is.

Miután Kimi Raikkönentől, Sebastian Vetteltől, Fernando Alonsótól és Lewis Hamiltontól is negatív véleményeket hallottunk a Formula-1 jelenlegi helyzetéről, ironikusan megjegyeztük, hogy lassan már az összes jelentős pilóta beállt a sorba. Talán erre várt Jenson Button, a mezőny legrutinosabbja ugyanis nosztalgikusan emlegette fel a V10-es korszakot, mint az F1 legjobb időszakát, amely során versenyzett.



„Eddig még nem beszélek velünk, de biztos vagyok benne, hogy fognak” – nyilatkozta Button, mikor arról kérdezték, a döntéshozók konzultáltak-e a versenyzőkkel a 2017-re tervezett szabályváltoztatások miatt. „Azt hiszem, mi sok visszajelzést tudunk adni, megvan a véleményünk arról, hogyan legyen a sport jobb nemcsak számunkra, hanem mindenki más számára is. A különböző autókkal és különböző helyzetekben szerzett tapasztalatunkkal ki tudjuk segíteni őket.”

„Számomra versenyzői szempontból a legjobb év a 2004-es volt” – beszélt a szezonról, amely során harmadik lett a világbajnokságban a két Ferrari mögött. „V10-es motorunk volt, 3 literes, 900 lóerős, 21 000-ig pörgött, gumiháború folyt. Nagyszerű volt, de az idők megváltoznak. Most a költségeket és minden egyebet is számításba kell venni, nem igazán tudom, ez mit jelent a jövő tekintetében.”

A McLaren versenyzője megemlítette a költségeket – a mezőny egyik legkisebb csapata, a Sauber vezetőjét, Monisha Kaltenbornt épp ez a tényező aggasztja a 2017-es változtatásokkal kapcsolatban. „Ez még 10 millió euróba kerülhet” – figyelmeztetett az indiai-osztrák szakember a német Auto Motor und Sport lap hasábjain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: