DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Vettel is rúgott egyet a Formula-1-be

A német versenyző csatlakozott a toppilóták egyre bővülő társaságába, akik nemtetszésüket fejezték ki a versenyzés jelenlegi állapotával kapcsolatban. Olcsóbb F1-et szeretne.

A döntéshozók már dolgoznak azon, hogy a sportág izgalmasabb és látványosabb legyen a közeljövőben: a 2017-es szezontól fogva öt-hat másodperccel gyorsabb autókat várnak, növelik a motorok fordulatszámát, agresszívabb kinézetű autók érkeznek, szélesebb abroncsokkal. A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel – aki közismerten nem a spórolós versenyzés barátja – emellett változtatna a szabályok komplikáltságán és a jegyárakon is.



„A legjobb jelzés a nézők száma a pálya körül, ezek az adatok pedig nem olyanok, mint a múltban voltak. Ezért veszítettük el a hazai futamunkat is Németországban. Valamit tennünk kell” – mondta Vettel a Sport Bild lapnak. „A versenyek már túl bonyolultak. Valaki, aki nem heti hét napot foglalkozik a Formula-1-gyel, hogyan tudna kiigazodni mindenen? Ami pedig még fontosabb, a jegyárak egyszerűen túl magasak. Az autókat újra gyorsabbá kell tennünk, például nagyobb motorerővel, jobb gumikkal vagy több leszorítóerővel. Újra kihívássá kell válnia, hogy betörjük ezeket a fenevadakat.”

Igyekszünk összeszámolni, hány versenyző kifogásolta a közelmúltban a Formula-1 állapotát: közéjük tartozik Vettel csapattársa, Kimi Raikkönen, aki már unja a sport helyzetét, illetve a versenyzést nem elég megerőltetőnek tartó Fernando Alonso és Lewis Hamilton – mint David Coulthard rovatából kiderült

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: