DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen unja a jelenlegi F1-et

Kimi Raikkönen a mezőny legutóbbi tagja, aki kritikát fogalmazott meg a Formula-1 jelenlegi állapotával kapcsolatban. Noha a Ferrarinál jól érzi magát, a versenyzés már messze nem olyan, mint régen.

A finn a jelenlegi mezőny egyik legrégebbi tagja, hiszen debütálása 2001-re datálódik, elmondása szerint pedig azokban az időkben még egészen más volt a sport megítélése a versenyzők és a nézők körében is.

Dppi_00115008_264



„Amikor megérkeztem a Formula-1-be, a sport mindenki számára sokkal izgalmasabb volt. Tényleg ez jelentette a csúcsot. Ez már elég régen történt, és az ember arra számítana, hogy az idő múlásával az autók csak még gyorsabbá, még élvezetesebbé válnak, ám a szabályváltozásokkal mégis lassabbá próbálták őket tenni” - mutatott rá a Canal+ csatornának adott interjúban. „Biztosan tenni kellene valamit, hogy izgalmasabbá váljon a nézők számára, és tényleg érzékelhessék a sebességet. Veszélyesebbnek kell lennie, hiszen ez is a játék része - mindazonáltal persze nem akarjuk, hogy bárki is megsérüljön.”

Bár az F1-et unja, a csapatával való együttműködést kifejezettel élvezi a finn. Szerinte a Ferrari jelenlegi felállása még annál is egységesebb, mint amellyel bajnoki címet nyert 2007-ben.

„Több jó csapat is van az F1-ben, de a Ferrari más. Jó érzés, hogy már az első közös szezonunkban nyertünk. Persze azóta sok minden változott, de a mostani csapat talán a legjobb, amiben valaha is voltam. A Ferrari egyszerűen Ferrari - ha van rá a lehetőség, akkor az ember mindig őket választja” - méltatta a legendás olasz istállót a mezőny legidősebb tagja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: