DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Volt Mercedes-főnök érkezett a Manorhoz

A legkisebb F1-es csapat bizony komolyan gondolja: háttérstábja három elismert szakemberrel bővült, egyikük ráadásul nem más, mint a Mercedes tavaly távozó technikai igazgatója.

Az idei év első hónapjaiban a „síron túlról” visszahozott Manor-istálló egyelőre messze leszakadva a mezőny végén kullog, ám a tavalyi autóval és erőforrással irreális elvárás lenne bármi többre számítani tőlük. Erőteljes fogadkozás zajlik azonban azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben elmozdul a sereghajtó pozícióból a kiscsapat, s a szándék komolyságának most tanújelét is adták.

manor_monaco



A Manor ugyanis leszerződtette azt a Bob Bellt, aki korábban a McLaren, a Benetton, a Jordan és a Renault csapatánál is megfordult, az elmúlt három és fél évet pedig a Mercedes technikai igazgatójaként töltötte egészen tavaly novemberig. A csapat közlése értelmében Bell „technikai tanácsadóként” vesz majd részt a Manor életében.

Két másik ismert szakember is csatlakozik a kiscsapathoz Bellen kívül: a korábban többek közt hét éven át a Toyotát erősítő Gianluca Pisanello a vezető mérnök lesz az istállónál, míg a Toro Rosso főtervezője, Luca Furbatto ugyanezt a pozíciót tölti majd be a Manornál is, akik egyúttal azt is megerősítették, hogy Kanadában is Roberto Merhi vezetheti az istálló másik autóját a teljes szezonra szerződtetett Will Stevens mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: