DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Mellőzik Verstappent a verseny utáni teszten

A Toro Rosso bejelentette, kik vezetik az STR10-et a barcelonai verseny utáni kétnapos kollektív F1-es teszten. Úgy döntöttek, a 17 éves Max Verstappent kispadra ültetik.

Azt már korábban közölték, hogy a kedden és szerdán zajló gyakorláson Pierre Gasly, a Red Bull juniorprogramjának reménysége egy teljes napot kap – Gasly a GP2-ben versenyez, amelynek második fordulója zajlik Barcelonában, a 19 éves francia egyelőre pont nélkül áll.

A csapat most azt is bejelentette, hogy a másik napon Carlos Sainz Jr. ülhet autóba, Max Verstappen tehát csak nézőként vehet részt a gyakorláson. Meggyőző bemutatkozása - az egyetlen versenyen, ahol nem esett ki műszaki hiba miatt, hetedik lett – hatására dönthetett úgy a csapat, hogy neki kevésbé van szüksége a plusz pályaidőre. Verstappen azonban autóba ül Ausztriában, ahol a másik szezon közbeni tesztet tartják. Az még nem dőlt el, ott ki kapja meg a másik napot.



Érdekesség, hogy a barcelonai teszten az az Alex Lynn is vezethet, aki Gasly csapattársa a GP2-es DAMS csapatban, a közelmúltig pedig ugyancsak a Red Bull programját erősítette, télen azonban átpártolt a Williamshez. Még akkor jelentették be, hogy a csapat autójába a jövő heti gyakorláson fog először ülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: