DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton: Fejben jobb vagyok, mint Rosberg

A brit versenyző reagált Nico Rosberg vasárnapi panaszkodására, ő fordított helyzetben vádaskodás helyett az F1-es futam közben próbálkozott volna meg előzéssel.

Korábban épp fordítottnak tűnt a helyzet: pályafutása során Lewis Hamiltonnak többször felrótták, nem kezeli jól a nyomást – főleg, ha F1-en kívüli, magánéleti problémák is közbeszólnak –, Nico Rosberget illetően pedig nagy előnyeként emelték ki a tavalyi bajnoki csatában, hogy a Mercedes párosának ő az összeszedettebb tagja. Rosberg Kínai Nagydíj utáni kifakadása azonban Hamilton szerint azt jelenti, hogy a viszonyok megváltoztak.

„Mindig is azt mondtam, hogy ő rendkívül erős mentálisan. De most már szeretném azt gondolni, hogy ebben az évben erősebb vagyok” – idézi a BBC Sport Hamiltont, aki meg is indokolta, miért vélekedik így. Rosberg azért támadt Hamiltonra, mert a brit pilóta a futam közben feltartotta őt, ezzel pedig veszélybe sodorta második helyét is Sebastian Vettellel szemben. „Ha én lettem volna második, sok tempóval, azon dolgoztam volna, hogy megelőzzem őt.”



„Lépjen egy kicsit hátra. Ez itt verseny. Én két másodpercet sem vártam volna ölbe tett kézzel, hogy az etap végére érjek, megpróbáltam volna elmenni mellette.” Azt sem érti, miért aggódott csapattársa a Ferrarik miatt. „Nem tudom, mi járt a fejében. Én remekül éreztem magam a verseny után. A beállításban történt változások jól működtek, nem hibáztam, hazahoztam. Ez a legremekebb érzés.”

A korábbi F1-es, David Coulthard úgy érzi, jelen pillanatban Hamilton irányítása alatt tartja a bajnokságot. „Egészen valószínűnek tartom, hogy Hamilton teljesítményének szintje állt valójában Rosberg kifakadása mögött, amikor azzal vádolta a csapattársát, hogy hátráltatja és a Ferrarikhoz löki őt. Érdekes lesz látni, hogyan bontakozik ez ki a csapaton belül. Felerősödhet a Bahrein előtti napokban, de alapjában véve úgy néz ki, a dolog most tökéletesen Lewis irányítása alatt van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: