DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Rosberg kifakadt az őt lelassító Hamiltonra

Bár a Mercedes kettős győzelmet szerzett Sanghajban, a pilóták között így is vita alakult ki. Nico Rosberg azt nehezményezi, hogy Lewis Hamilton egyenesen Sebastian Vettel karjaiba lökte őt.

A verseny középső etapjában a Mercedesek és a Ferrarik még mindig közel voltak egymáshoz, az élen álló Hamilton azonban Rosberg szerint túl lassan haladt - ezt a magát veszélyben érző német szóvá is tette a rádión. Hamilton azonban nem érti, mi baja volt csapattársának.

„Nem az én dolgom, hogy figyeljek Nico versenyére. Az én dolgom az, hogy a saját autómra ügyeljek és a lehető legbiztonságosabban és leggyorsabban eljuttassam a célig” - jelentette ki a sajtótájékoztatón.

Dppi_00115003_572



A csapat Rosberg panaszai után a tempója növelésére kérte a britet, aki állítása szerint eleget is tett ennek: „Pontosan ezt csináltam. Semmi szándékosat nem tettem, hogy feltartsam a mögöttem haladókat, csakis magamra koncentráltam. Ha Nico meg akart volna előzni, megpróbálhatta volna, de nem tette.”

Rosberg azonban nem volt megelégedve ezzel a válasszal, és a média képviselői előtt kérdőjelezte meg győztes csapattársa hozzáállását.

„Elég érdekes tőled hallani Lewis, hogy csak magadra gondoltál az élen haladva, hiszen ez szükségszerűen magával vonzotta azt is, hogy hátráltattad az én versenyem. Ez ugyanis azt eredményezte, hogy Sebastian közelebb került hozzám és megnyitotta számára a lehetőséget ahhoz, hogy elévágással megelőzzön a bokszban” - nyilatkozta Rosberg.

A német a sajtótájékoztató után sem állt le panaszaival, a SkySportnak adott hosszabb interjújában így folytatta:

„Nem azt éreztem, hogy hátráltatott, hanem tény, hogy hátráltatott. Pedig ez egy olyan forgatókönyv, aminek a részleteit alaposan átbeszéltük a verseny előtt. Hiszen az történt, hogy az elöl haladó autó a saját érdekeit nézve visszatartotta a mögötte érkezőt. Ez saját maga számára a lehető legjobb forgatókönyv volt, miközben a másik autót konkrétan belelökte Sebastian Vettelbe” - fogalmazott. „Viszont nem jött jól a csapatnak, hiszen szükségtelenül veszélybe sodorta a kettős győzelmet. Nem tudom, hogy Lewis szándékosan csinálta-e. De természetesen frusztrált vagyok, az utolsó etapom így túl hosszúra nyúlt, hiszen le kellett fednem a korán kiálló Sebastiant.”

Arra a kérdésre, hogy ha túl lassúnak érezte maga előtt Hamiltont, akkor miért nem előzte inkább meg őt, némi hezitálás után így felelt:

„Az a baj, hogy ugyanolyan autóval versenyzünk. Amint megpróbálnám őt elkapni, ő gondoskodna arról, hogy az egyenesek előtt elegendő előnnyel rendelkezzen, és ne tudjam őt megelőzni. Így pedig egy-két kör után hatalmas terhelést kapnának a gumijaim. Ugyanez történt Sebastiannal is - ő sem tudott DRS közelségbe kerülni hozzám, mert az abroncsai azonnal erős kopásnak indultak” - magyarázta a futam második helyezettje, aki az elmúlt tíz verseny során csak egyszer tudta legyőzni Hamiltont.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: