DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Wolff eltérő taktikával küldené pályára pilótáit

Malajziában azonos stratégiával futottak a Mercedesnél, alul is maradtak a Ferrarival folytatott harcban - Toto Wolff ezért kilátásba helyezte, hogy már az év harmadik F1-es futamán eltérő taktikát alkalmazhatnak a csapat pilótáinál.

A Sky Sports a két kínai szabadedzés között szólaltatta meg a Mercedes sportigazgatóját azzal kapcsolatban, hogy milyen stratégiát terveznek a hétvégi futamra. Mivel mindkét pilótájuk a világbajnoki cím potenciális esélyese, eddig hasonló taktikát terveztek számukra minden egyes futamon, de a sepangi vereség könnyen lehet, hogy átírja a forgatókönyvet a szezon további részére.



„Mindig gondolkoztunk rajta, hogy a biztos győzelem érdekében más stratégiát alkalmazunk a pilótáknál. De ez tavaly is vitákat szült, hiszen a hátrányba hozott pilóta mindig azt kérdezte: ezt miért kellett? Akkor ez veszteség nélkül kivitelezhető volt az előnyünk miatt, de most, hogy a Ferrari felszívta magát, talán ismét meg kellene próbálnunk.”

A csapat ez első két helyen végzett délelőtt, majd délután az első, valamint az ötödik pozíciót sikerült megszerezniük. „Jól sikerült az első edzésünk, hiszen sok dolgot ki tudtunk próbálni. Remek hosszú etapot futottunk Lewisszal, de a Ferrari is meggyőző formát mutatott. Ezért nem szabad abbahagynunk a munkát” - vélekedett a 43 éves vezető.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: