DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Wolff: A Red Bullnak a Siratófalnál a helye

A Mercedes sportigazgatója úgy véli, hogy a Red Bull jobban tenné, ha saját feladataira koncentrálna, nem pedig velük törődne - sőt, kicsit durván fogalmazta meg tanácsait Christian Hornernek.

Volt idő, amikor a riválisok, sőt, en bloc az egész F1-es család – bármennyire is tisztelték őket - azt kívánták, hogy Sebastian Vettel és Adrian Newey bár meg sem születtek volna, olyan hiperdominanciával uralták a sportágat nemrég, főleg 2013-ban, amikor az évad utolsó 9 futamán nem találtak legyőzőre.

Két évvel később, úgy tűnik, hogy a Mercedes hasonló cipőben jár, és mivel a Red Bull nem tudja velük felvenni a harcot, törvényszerű volt, hogy előbb vagy utóbb valaki kikel magából. Ez a személy pedig Christian Horner lett, aki annak idején örömittasan kiáltott a rádióba minden verseny után olyanokat, hogy „Well done, Seb”, vagy „Brilliant drive”, most pedig hirtelen elkezdte érdekelni a sportág sorsa és jövője.



Azonban elég skizofrén álláspontok születtek az Ausztrál Nagydíj óta eltelt idő alatt, hiszen amíg a brit egyik oldalról a sportágat szeretné „megmenteni” az érdektelenségbe fulladástól, másik oldalról inkább itt hagyná a fenébe az egészet Bernie Ecclestone mégis igazat ad neki, aki inkább hátrányba hozná a Mercedest, csak azért, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok.

Nos, ez az, amit Toto Wolff egyáltalán nem szeretne – a csapat okosan felépített stratégiával vált a Forma-1 jelenlegi egyeduralkodójává, de még maga a sportigazgató sem hitte el, hogy mennyire jól futottak autói vasárnap. Horner reakciójára azonban komolyan válaszolt: „Ha a legmagasabb szinten próbálod legyűrni a másikat és már az első verseny után sírni kezdesz az egyenlőségért – régebben nem így mentek a dolgok.”

Aztán egy kicsit „komolyabbra” fordította a szót: „Azt gondolom, hogy le kell szegni a „kib******” fejedet, keményen dolgozni, és megpróbálni megoldani a problémát. Azt a bizonyos szót pedig nem Hornerrel kapcsolatban értettem. Van egy fal Jeruzsálemben, amely elé ha odaállsz, nyugodtan panaszkodhatsz. Ezeknek a srácoknak lehet, hogy erre lenne szükségük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: