DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Így pózol Raikkönen és Vettel Barcelonában

A Ferrari a két barcelonai teszt közötti háromnapos szünetet sem tölti tétlenül, hiszen kedden filmforgatási napot tartott Barcelonában, amelyen a csapat teljes legénysége, azaz mind a hat versenyző megjelent.

260AEE1F00000578-0-image-a-16_1424794936034



Bár vasárnap véget ért a második teszt, a csapatok sehova sem mentek a Barcelona mellett található pályáról, hiszen e hét csütörtökön tovább folytatódik a munka ugyanezen a helyszínen. Persze legtöbb istálló garázsában ilyenkor csak a felszerelés pihen, esetleg néhány mérnök vagy szerelő ólálkodik, ám a Ferrarinál és a Saubernél kihasználták ezt a pihenőt arra, hogy az egy szezonban engedélyezett két filmforgatási napból egyet-egyet felhasználjanak.

Ezalatt a pályán legfeljebb 100 kilométert tehetnek meg bordázott gumikon, de a Ferrari elsősorban most nem a burkolt tesztelés, illetve rendszerellenőrzés miatt élt ezzel a lehetőséggel, hiszen programjuk messze túlmutatott az autóval való körözésen.

Az olaszok ténylegesen fotós-videós napot tartottak, hogy az itt készült anyagokat a szezon során felhasználhassák különféle promóciós eseményekhez és reklámfilmekhez. Ennek érdekében pedig Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen mellé a többi teszt- és tartalékpilótát is a helyszínre rendelték, így először állt össze nyilvánosan is a Ferrari új „álomcsapata”, amely a két világbajnok mellett Esteban Gutierrezt, Jean-Eric Vergne-t, Marc Genét és a GP2-ben versenyző Raffaele Marciellót foglalja magában.

A filmforgatás során Gutierrez is vezethette az autót, így a csapat által a tél során leigazolt mexikói első köreit teljesíthette egy F1-es Ferrari volánja mögött.

Az eseményen készült fotókat az alábbi galériába gyűjtöttük. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: