DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Vergne óvatos 2016-os esélyeivel kapcsolatban

Célja egyelőre az, hogy segítse a Ferrarit az F1-es sikerhez visszavezető úton, akárcsak új kollégájának, Esteban Gutierreznek, aki boldog, hogy Vettelhez és Raikkönenhez hasonlíthatja magát.

Komolyan beerősített a Ferrari tesztcsapata 2015-re, ugyanis két olyan pilóta is csatlakozott hozzájuk, akik az elmúlt években a mezőny aktív tagjaként szerepeltek. Jean-Eric Vergne három szezont töltött a Toro Rossónál, a Red Bull azonban nem szavazott neki többé bizalmat, így a jövőben már Maranellót segíti a szimulátoros fejlesztőmunkában. Esteban Gutierrez, aki két évig a Sauberrel versenyzett, tartalékversenyző lett.



Vergne korábban kiemelte, már jövőre visszatérne a mezőnybe, ezúttal azonban óvatosabban fogalmazott esélyeivel kapcsolatban. „Továbbra is van jövőm a Formula-1-ben. Ebben az évben érdekes technikai tapasztalatot fogok szerezni, ami természetesen más, mint amit eddig a kormány mögött tanultam meg. Nem akarok 2016-ról beszélni, és arról, hogy átvehetem-e egy fontos versenyző helyét. Most a célom az, hogy szerény mértékben hozzájáruljak ahhoz, hogy a Ferrari ismét sikeres lehessen” – mondta az Auto Hebdo lapnak.

Épphogy véget ért az F1-es szezon, a franciát már a Formula-E-ben láthattuk viszont, és nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a Hosszútávú Világbajnokságon szerepeljen. „A hosszútávú egy érdekes bajnokság. Az LMP1 nincs messze az F1-től, és nem árthat meg, ha pályán versenyzem. Mondjuk azt, hogy vannak lehetőségeim az LMP1-ben, és arra is, hogy a Formula-E-ben folytassam.”

Esteban Gutierreznek minden versenyen jelen kell lennie, hogy elfoglalhassa Kimi Raikkönen vagy Sebastian Vettel helyét, ha valamilyen okból nem képesek rajthoz állni. „Az utóbbi években a Saubernél dolgoztam, megismerhettem a motort, és azt, hogyan változott 2013-ról 2014-re, különös tekintettel az új hibrid rendszerre. Ezt a tapasztalatot fogom magammal hozni, hogy segítsem a többieket, megosszam a meglátásaimat, és sokat tanuljak” – mondta Gutierrez a Ferrari hivatalos oldalának. Múlt héten járt először az istálló gyárában, ahol üléspróbán is részt vett.

„Ez egy nagyszerű lehetőség, mivel kivételes viszonyítási alapom is lesz, Sebastian és Kimi munkamódszere. Mindketten rendkívül tapasztaltak élcsapatban, ezért már igazán várom, hogy sokat tanulhassak, közel lehessek hozzájuk, és felkészíthessem magam a következő lépcsőfokra” – fogalmazott a 23 éves mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: