DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Vettel: Tündérmese, varázslat, legenda

Sebastian Vettel alig tudta szavakba önteni az érzéseit első maranellói napjait követően – annál a csapatnál fog versenyezni, melynek bázisára F1-rajongó gyermekként megpróbált belesni.

„Valami varázslatos dolog történt velem, amit soha nem fogok elfelejteni” – így értékelte első Maranellóban töltött napjait Sebastian Vettel, aki pénteken érkezett meg a Ferrari-gyárba, szombaton a Scuderia két évvel ezelőtti modelljét vezethette, vasárnap egész nap a szimulátorban gyakorolt, hétfőn pedig találkozott a csapat vezetőivel, így Sergio Marchionnéval, Maurizio Arrivabenével és James Allisonnal.

Első tesztkörei után Vettel valósággal kiugrott a bőréből: „Sok tündérmesét lehet hallani a Ferrariról, és arról, hogy milyen érzés a piros autó vezetése. Megerősíthetem, hogy, ezek igazak, ez nem csak egy mese, hanem egy igaz, létező legenda. Nagyon-nagyon különleges érzés ennek része lenni, az autóban ülni, látni az embereket, a pályára futni, megpróbálni megmászni a falat, hogy megláthasd az autót...” – lépett vissza kissé a múltba a négyszeres világbajnok:

„Emlékszem, hogy sok-sok évvel ezelőtt, gyermekként átmentünk Maranellón, és megpróbáltam belesni a kerítésen. Szóval fantasztikus érzés itt lenni az istálló hivatalos tagjaként, vezetni az autót, megismerni a csapatot. Egy teljesen egyedi tapasztalat volt. Persze a szín még más, mint a megszokott, minden és mindenki piros színű... Igazán különleges ez az egész, nagyon várom már az előttünk álló kihívást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: