DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Megtörtént Vettel első ferraris tesztje

A négyszeres világbajnok egy régebbi F1-est vezetett Maranellóban. Nem számít arra, hogy már jövőre felveheti a versenyt a Mercedesszel, de bizonyítani akar, döntése helyes volt.

A Red Bull nem engedélyezte Sebastian Vettelnek, hogy Abu Dhabiban, a szezonzáró után tesztelje a Ferrarit: a távozó bajnok csak a bokszból nézhette Kimi Raikkönen és a tesztversenyző, Raffaele Marciello körözését. Néhány nappal később azonban új istállója főhadiszállásán, Maranellóban autóba ült, a 2012-es Ferrariba. Épp ezzel a konstrukcióval kellett megküzdenie az említett év bajnoki címéért, Fernando Alonso ellen.



Az F1-es szabályok engedélyezik, hogy minimum kétéves konstrukcióval tesztelni lehessen, Vettel tesztje valószínűleg semmiben sem befolyásolja a 2015-ös fejlesztéseket, elsősorban üléspróba célját szolgálhatta. A gyakorlásról kevés információ látott napvilágot, beszédes, hogy a külföldi hírportálok azt a részletet emelik ki, hogy Vettel hófehér, mintázat nélküli sisakban vezetett. A német először használta az 5-ös rajtszámot, amely állandó száma lesz.

A négyszeres világbajnok egy korábbi interjúban a Die Weltnek arról beszélt, tisztában van vele, hogy hosszú út vár rá a Ferrarinál, az első évben nem számít arra, hogy a Mercedes párosával kell küzdenie a győzelmekért.

„Nem csapom be magam azzal, hogy fel tudjuk venni a versenyt jövőre a Mercedesszel. Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy a Ferrarira nagy munka vár, amihez idő kell. Minden változás egy lépés az ismeretlenbe, ezáltal pedig kockázat. De alaposan megfontoltam ezt a döntést, mielőtt meghoztam. Ha nem lennék biztos benne, hogy sikeres leszek itt, nem jöttem volna. Először is, be akarom bizonyítani, hogy jó döntés volt, a Ferrari számára és számomra is. Ez időbe fog telni” – fejtette ki Vettel, aki három évre írt alá új csapatához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: