DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ritka pillanat a Ferrarinál: Mindenki boldog a Brazil Nagydíjat követően

Mind a pilóták, mind a Ferrari csapatfőnöke is úgy érzi, hogy jó versenyt zárt a maranellói gárda Interlagosban, és fő céljuknak a konstruktőri negyedik hely megtartását tűzték ki Abu Dhabira.

Nem sokszor hallunk pozitív hangvételű értékelést a Ferraritól, hiszen Alonsótól már szinte megszokott a „szenvedtünk”-szó használata, futamonként különböző szövegkörnyezetben, Kimi Raikkönen pedig mindig talál valamilyen problémát, ami hátráltatta az előretörésben. Úgy látszik, valami elindult a vörösöknél, hiszen mindenki pozitívan nyilatkozott a Brazil Nagydíj után. „Messze nem volt könnyű hétvégén, így meglehetősen elégedett vagyok verseny végkimenetelével. Még akkor is, ha nem voltunk annyira versenyképesek, hiszen sok pontot tudtunk gyűjteni. Egyedüli problémánk a gumikopás volt, különösen az első etapban, ami rövidebb volt a szemcsésedés miatt” – mondta Fernando Alonso.



A spanyol hozzátette, hogy miután megelőzte csapattársát, visszavett, hiszen elérte autója határait. „Miután megelőztem Kimit, hiába voltam újabb gumikon mint ő, vissza kellett vennem az üzemanyagspórolás miatt, így nem tudtam tovább előrelépni. Úgy érzem, ott végeztem, amit megérdemlek, hiszen a többiek jobban teljesítettek nálunk. Abu Dhaiban egy cél lebeg majd a szemünk előtt: megtartani a konstruktőri negyedik helyet a McLarennel szemben.”

Az Austin után különösen panaszkodós kedvében lévő Raikkönen is jónak ítélte versenyét. „Összességében pozitív hétvégén vagyok túl, főleg a verseny sikerült jól. A második etap alatt döntöttünk a két kiállás mellett, de a kiállásom után időt és helyeket vesztettem a többiekhez képest. A verseny végén Buttonnal és Fernandóval is küzdenem kellett, de a gumikopás miatt nem tudtam őket magam mögött tartani. Ennek ellenére jó érzéssel hagyjuk el Interlagost, s bár sok munka áll előttünk, magabiztos vagyok a jövőt illetően” – nyilatkozott a népszerű finn pilóta.

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke hasonlóan elégedett a Brazil Nagydíjon látottakkal. „Mindenképp pozitív jelzés, hogy mindkét pilótánk előre tudott lépni a rajthelyéhez képest, és fontos pontokat szereztek számunkra. Kimivel kockáztattunk a két kiállás miatt, de megmutatta, hogy ha jól érzi magát az autóban, a legtöbbet tudja kihozni magából és a gumikból. Kicsit sajnálom, hogy vesztettünk néhány másodpercet a kiállásánál, de ez is mutatja, hogy mennyi szegmensben kell még fejlődnünk. Fernando nagyon jó versenyt produkált, Kimivel folytatott csatája is mutatja, hogy mennyire hidegfejű és precíz versenyző. Igaz, a végül megszerzett pozíciók nem tartoznak a céljaink közé, de fejlődünk, és minden nap azért küzdünk, hogy visszatérjünk az élre” – tette hozzá az olasz vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: