DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Senki sem tudja, ki vezet a Caterhamnél a maradék futamokon

Teljes a káosz a Caterhamnél, már ami azt a kérdést illeti, a szezon hátralevő három F1-es futamán ki ül a sötétzöld autókba – hát még 2015-ben. A két esélyes Kamui Kobayashi és Roberto Merhi, legkevésbé azonban nekik van fogalmuk arról, mit hoz majd a közeljövő.

Kobayashi az újságíróknak elárulta, hogy hasonlóan az elmúlt nagydíjakhoz, Szocsi előtt sem tudta, csapata megadja-e neki a lehetőséget a versenyzésre. A Japán Nagydíj után saját magának kellett kipuhatolóznia főnökeinél, autóba ülhet-e egyáltalán a következő hétvégén.

„Felhívtam Colin Kollest kedden, ő pedig azt mondta nekem, jöjjek Szocsiba. Rögtön összecsomagoltam és indultam.” A következő három versenyen továbbra sem garantált a japán helye: de optimizmusra adhat okot, hogy már az Olasz, Szingapúri és Japán Nagydíjak is erősen kétségesek voltak, végül mégis Kobayashi ült minden alkalommal a volán mögé.

„Remélhetőleg a következő év más lesz. Bízom benne, hogy a Formula-1-ben tudom folytatni a karrierem. Ha a Caterhamnél maradhatok, ki fogom használni a lehetőséget, de más utakat is fel kell térképeznem. A Caterham nehéz időkön megy keresztül. Senki sem akarta, hogy ehhez hasonló helyzet alakuljon ki. Meglátjuk, hogy mi változik jövőre” – magyarázta Kobayashi. Érdemes hozzátenni, nagy az esély rá, hogy a Caterham a következő évben már nem is szerepel a világbajnokságon.



Eközben Roberto Merhi, aki Kobayashi ülésére pályázik, már hosszú ideje ott ólálkodik a japán körül. Monzához és Suzukához hasonlóan Szocsiban is részt vett az első pénteki szabadedzésen, de versenylehetőséget eddig nem kapott. A csapat szándékait a fiatal spanyol sem ismeri jobban, mint Kobayashi.

„A harmadik szabadedzésemet teljesítettem itt, de nem tudom, hogy lesz-e lehetőségem rajthoz állni versenyeken. A csapaton múlik. Majd meglátjuk” – mondta Merhi az Orosz Nagydíjon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: