DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Michael Schumacherrel néz futamokat Jean Todt

Jean Todt egy Michael Schumachert megillető rangos kitüntetés átvételét követően elárulta, hogy még mindig együtt néz versenyeket a korábbi hétszeres világbajnokkal.

Július 20-án, szerdán, egy érzelmekkel tűzdelt ünnepség keretében a Ferrari korábbi csapatfőnöke és az FIA korábbi elnöke, Jean Todt vett át egy Michael Schumacher részére szóló díjat, mely Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományának legrangosabb kitüntetését jelenti. A francia szakember a hétszeres világbajnok feleségével és lányával, Corinna és Gina Schumacherrel közösen fogadta az elismerést.

Ez a legmagasabb polgári kitüntetés, amelyet a régió szülöttei kaphatnak, és bárki megkaphatja, aki kiemelkedően sokat tett a világért. A ceremóniára Kölnben került sor, mintegy hat kilométerre Hurth városától, ahol Michael és testvére, Ralf Schumacher született. A legendás versenyző fia, a szintén Formula-1-ben tevékenykedő Mick Schumacher a hírek szerint rosszullét miatt nem vett részt a díjátadón, de a közelgő Francia Nagydíjon való részvétele állítólag nincs veszélyben.

Jean Todt, aki a Ferrarinál együtt töltött éveket követően a Schumacher család közeli barátjává vált, korábban azt nyilatkozta, hogy havonta legalább kétszer találkozik egykori pilótájával. „Nem hagyom magára. Ő, Corinna, a család, rengeteg közös élményben volt részünk. A szépség, amit átéltünk, a részünkké vált, és ez folytatódik” – mondta régebben Todt.



Az FIA volt elnöke a kitüntetés átvétele és az azt követő beszéd után nyilatkozott a német RTL televíziós csatornának. Arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki Schumacher, nemmel válaszolt, mert találkozik vele, sőt, közösen néznek futamokat. „Nem hiányzik Michael, látom őt” – mondta a 76 éves francia. „Igen, ez igaz, nézek versenyeket Michaellel. De persze azt hiszem, ami hiányzik, az az, amit együtt csináltunk.” A díj átvételével kapcsolatban hozzáfűzte: „Ha ez érzelmes volt számodra, akkor el tudod képzelni, milyen érzelmes lehetett számomra. Érzelmes, de ugyanakkor nagy büszkeség is, hogy Michaelről beszélhetek” – magyarázta Todt.

A Schumacher családdal való barátságára utalva hozzátette: „Olyan emberek vesznek körül, akik egyszerűen különlegesek. És bizonyos értelemben Michael is nagyon különleges. Corinna, Mick és Gina szintén különlegesek lettek számomra. Számomra, a feleségem és a fiam számára ők mindannyian családtaggá váltak.” Todt nagyon pozitív véleményt fogalmazott meg a hétszeres világbajnokról és feleségéről is: „Stabil, megbízható, elkötelezett és alázatos. A nehéz időkben látod meg az igazi embert” – mondta Corinnáról. Közeli barátjáról pedig a következőket tette hozzá: „Néha a siker és a pénz megváltoztatja az embert. De Michael soha nem változott meg. Ő annyira erős.”

Schumachert a 2013. december 29-én szenvedett síbalesete óta nem látták és nem hallottak róla nyilvánosan. A baleset során súlyos fejsérüléseket szenvedett, életveszélyben szállították kórházba. 2014-ben felébredt a kómából, hazaszállították, azóta folyamatosan megfigyelés alatt van, rehabilitációja pedig mostmár kilencedik éve tart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: