DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Kitüntetik hazájában Michael Schumachert

Észak-Rajna-Vesztfália tartományának legrangosabb kitüntetésében részesítik hamarosan Michael Schumachert. Az elismerést a hétszeres világbajnok családja, valamint korábbi csapatfőnöke, Jean Todt veszik át.

A 2012-ben visszavonult német versenyző szülővárosa, Kerpen is ahhoz az említett tartományhoz tartozik, melynek legnagyobb elismerésében részesítik azzal, hogy odaítélték neki Észak-Rajna-Vesztfália Állami Kitüntetését.

Schumachernek korábban már volt része hasonlóban, most pedig a sportban mutatott teljesítményéért, a társadalmi elkötelezettségéért kapja meg a rangos kitüntetést, melyet július 20-án adnak át egy ünnepség keretén belül Kölnben. Az eseményen jelen lesz felesége, és két gyermeke, valamint beszédet mond korábbi csapatfőnöke, az FIA egykori elnöke, Jean Todt is.

„Kevés olyan ember van Németországban, aki annyira meghatározott egy egész sportágat, mint Michael Schumacher az autóversenyzést. A világ legjobb autóversenyzőjeként elért nemzetközi sportteljesítményeiért, példamutató társadalmi elkötelezettségének elismeréseként, valamint szülőföldje, Észak-Rajna-Vesztfália iránti szolgálataiért Michael Schumachert Észak-Rajna-Vesztfália tartomány állami díjával tüntettük ki” – mondta Hendrik Wüst, tartományi miniszterelnök.



„Tehetsége és fékezhetetlen szorgalma tette Michael Schumachert rendkívüli autóversenyzővé és rajongók millióinak hősévé. Először Németországban, majd a Ferrari ikonikus piros színére való átváltással Olaszországban, Európában és az egész világon is. Emberként soha nem veszítette el földhözragadtságát, és mindig szem előtt tartotta embertársait. Anélkül, hogy ez fontos lett volna számára, ez az erős jellem és a sportsikerei élő legendává tették. A mai napig a világ sporttörténelmének egyik kiemelkedő személyisége, és sokak számára példakép marad” – tette hozzá Wüst.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, melyet követően életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 2014-ben felébredt a kómából, és hazaszállították, azóta viszont nem sokat tudni az állapotáról, rehabilitációja pedig már lassan kilenc éve tart.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: