DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
Egyéb

Mivel töltik a versenyzők a téli szünetet?

Hamilton a hegyekbe megy, Vettel lustálkodni fog, Grosjean a családjának szenteli idejét – az F1-es versenyzők maguk beszéltek holtszezonbeli terveikről és szándékaikról.

A szezon véget ért, a versenyzők pedig már megkezdték, vagy rövidesen megkezdik téli pihenőjüket, amely a február 22-én induló hivatalos tesztelésig tart (január 25-26-án a Pirelli újabb gumitesztet rendez a Paul Ricard pályán). A Sky Sports számos versenyzőről, – köztük Hamiltonról, Vettelről, Ricciardóról vagy Grosjeanról – összegyűjtötte, mivel töltik szabadidejüket: íme a pilóták tervei saját szájukból.

Lewis Hamilton: „December 17-ig dolgozom, azután pedig a hegyekbe megyek. Minden évben elvonulok oda (Coloradóba), a hóba, és egy padlótól plafonig érő, ötméteres karácsonyfát állítunk fel a családdal. Jó pár barátom is eljön. Egy hétig síelünk, aztán más családtagokkal is leszek.”

Sebastian Vettel: „Talán nagyon unalmasnak tűnik, de úgy gondolom, hogy ennyi utazás után olyasmire vágysz, amit év közben nem teszel. Ha otthon vagy, vagy dolgozol egész évben, akkor azt akarod, hogy nyaralni mehess, repülőre ülj, hotelban aludj, svédasztalról edd a reggelit. Én épp az ellenkezőjét élvezem: a saját ágyamban alszom, és magamnak készítem a reggelit.”



Daniel Ricciardo: „Terveim a télre? Hazamegyek Ozba karácsonyra. Január óta nem jártam otthon, Perthben, a terv egy kicsit lazítani. Lesz egy esemény rögtön azután, hogy megérkeztem, utána viszont lógatom a lábaim egy darabig. Januárban újra elkezdek edzeni, jövőre pedig megpróbálom visszaszerezni a győzelmeim.”

Danyiil Kvjat: „Bármerre is mennek a barátaim, megpróbálok rájuk akaszkodni.”

Romain Grosjean: „Ami a legfontosabb, várom, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a szeretteimmel. Az utóbbi időszak eseményei megmutatták, mennyire fontos értékelni az életet, családot és barátaidat. A családom egészen fiatal még, ezért varázslatos időszakot fogok velük tölteni, még akkor is, ha többet szoktam aludni, amikor úton vagyok. Fontos, hogy a lehető legtöbbet pihentesd a tested és fejed a szezon vége után. Rám egy ráadás kihívás is vár, mivel 2016-ot új környezetben fogom tölteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: