DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Mátyás király, pizzasütés, a jet ski és a macskák

Mégis hogy jönnek ezek össze, és ki jelenti közöttük a kapcsolódási pontot? Annyit segítünk, hogy hazánk jelenlegi egyik legeredményesebb autóversenyzőjéről van szó. Megfejtés a cikkben.

A jet ski sport Hungaroringjén, Dunaharasztiban pihen, és persze hangol szeptemberi hungaroringi Európa bajnoki futamára Kiss Norbi hatszoros magyar-bajnok autóversenyző, az FIA Kamion Európa-bajnokság címvédője, akinek versenysorozata nyári szünetében árva macskáinak gondozására és Magyarország bejárására is több ideje jut.



„Barátom, Gacsal Balázs jet ski magyar bajnok és Gerencsér Csaba jet ski Európa-bajnok szerettette meg velem ezt a sportot, ami kikapcsolódásnak és kiegészítő mozgásnak, erőnléti edzésnek is kitűnő” – mondja Norbi mosolyogva, hozzátéve, csapata azért egy kis aggodalommal tekint minderre, hiszen a jet skizés nem veszélytelen sport, különösen versenytempóban…

Norbi egyelőre nem saját hajóval, hanem Gacsal Balázs 330 lóerős Sea-Doo RXP-X verseny-jetjével és a Jet Power Hungary Team könnyű, takarékos és sportos Sea-Doo Sparkjával szeli a habokat.

„Szerencsére másik hobbimat, az állatvédelmet nemcsak szimpátiával, de mindenfajta aggodalom nélkül szemléli és teljes mellszélességgel támogatja versenycsapatom” – meséli a pilóta, aki árva macskákat etet, szállít és persze kiveszi a részét a Macskaárvaház Alapítvány új, korszerű menhelyének tervezéséből is.

„Olyan menhelyet szeretnénk, ahol igazán szép, méltó, nemcsak az állatoknak, de akár állatbarát vendégeinknek is megfelelő környezetet tudunk majd biztosítani” – magyarázza a magyar autósport nagy tehetsége.

„Támogatókat is keresünk: aki jó minőségű, nagyméretű konténert, napelemes rendszert, a kifutót körbevevő kerítést, térköveket tudna biztosítani a Macskaárvaház Alapítványnak, annak egy nagy-nagy köszönet érte” – mondja Kiss Norbi, aki ma már nem csak aktivistája, de kuratóriumi tagja is a Macskaárvaház Alapítványnak.

Norbi a szeptember 5-6-i hungaroringi versenyig tartó szünetben az országot is bejárja: „Nemrégiben Kocson, a kocsi szülőhelyén zsűriztem Bús Edinával a kocsitoló és alternatív hajtású járművek versenyén. Olyan kedvesek voltak a szervezők, hogy kinyitották nekünk a helytörténeti gyűjteményt, ahol felülhettem Mátyás király korának csúcsmodelljére: az akkori elvárások szerint full extrás kocsi kocsira is.”

 

Emellett Kiss Norbi a Kamion Eb nyári szünetében egy új szakmával is gazdagodott: „Kedvenc olasz éttermemben, a Trattoria Veneziában, a tulajdonos, Juhász Ákos megtanított az eredeti olasz pizzasütés tudományára, így legutóbb már a saját pizzámat is magamnak készítettem el” –büszkélkedik mosolyogva az Európa-bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: