DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Az F1-en kívülre is kacsingat a McLaren

Egy F1-es költségsapka lehetővé tenné a legendás brit márka számára, hogy a királykategórián kívül is megmérettesse magát. Szóba került a teljes indycaros szezon és a Le Mans-i indulás is.

Igazi multiként gondolkodik a Formula-1-es McLaren vezetősége – nagybetűs márkává varázsolnák a wokingi alakulatot, mégpedig úgy, hogy a száguldó cirkusz mellett egyéb neves sorozatokban is csapatot indítanának. A McLaren Racing vezérigazgatója a Spanyol Nagydíjon elárulta, hogy mindezt az F1 tervezett költségvetési sapkája tenné lehetővé számukra. „Észak-Amerika az egyik kiemelkedő piacunk, tavaly meg is jártuk az Indy 500-at, aminek nagy rajongói vagyunk. A költségsapka bevezetésével jöhetnének szóba egyéb sorozatok számunkra.”

mclaren-lemans-1995-win

A 24 órást 1995-ben sikerült megnyerniük az ikonikus McLaren F1 GTR-rel


A Hosszútávú-világbajnokság épp jelentős átalakítás alatt áll, például ez a széria is kapóra jönne a McLarennek. Brown nem is titkolja, hogy ezen is elgondolkodtak. „A McLarennek hosszú története van a különböző motorsportos kategóriákban, legyen az a Can-Am, az Indycar vagy az általunk is megnyert Le Mans. A WEC új szabályait kialakító megbeszélésein is részt veszünk, a 24 órásért ugyanis külön rajongunk. Indulnánk az új GTP, sziluett, LMP1 vagy akárminek is akarják hívni kategóriában, több megnevezésről is hallottam. Izgalmas lenne azzal a szándékkal elindulni Le Mans-ban, hogy azonnal nyerni akarunk. Ennél nagyobb sikere nem lehet egy versenycsapatnak.”

Az alakulat terveit a háttérből irányító pénzemberek sem fogják keresztbe húzni, a részvényeseknek ugyanis fekszik a bővülés elképzelése. „Egészen addig tetszik nekik az ötlet, amíg az pénzügyileg életképes, a márkánk szempontjából ésszerű és versenyképesek is lehetünk benne.  A mi részvényeseink maguk is versenyzők, ami kifejezetten szórakoztatóvá teszi a közös munkát. A tavalyi Indianapolis 500-as indulásunkra sem kellett sok, hogy rábólintsanak, szóval nagyszerű velük dolgozni” – tette hozzá Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: