DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

David Schumacher sikeres F4-es bemutatkozása

A Schumacher család nem tud elszakadni az autóversenyzéstől. A hétszeres világbajnok unokaöccse, azaz Ralf Schumacher fia sikerrel vette az első akadályt a Formula-4-ben.

A mindössze tizenhat éves fiatalember igyekszik édesapja, Ralf, nagybátyja, Michael és unokatestvére, Mick nyomdokaiba lépni. A hétvégén Abu Dhabiban kezdte meg profi autóversenyzői karrierjét, az arab Formula-4-es bajnokságban versenyez idén.

„A hétvégén minden arról szól, hogy a számomra teljesen új dolgokat próbálgassam” – mondta el David Schumacher, aki tavaly a német gokart-bajnokság ezüstérmeseként zárt. „Nagyszerű lenne versenyeket nyerni, de ugyanilyen fontos, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehetséges ezeknek az autóknak a kezeléséről, megszokjam a tapadási viszonyokhoz, gyakoroljam a rajtokat és a lehető legjobban legyek képes finomhangolni az autómat” – tette hozzá a fiatal német.

Lehet, hogy a legifjabb Schumacher nagy reménység?


Meglehetősen tipikus schumacheres hozzáállás a szakmához. Az újságírók máris elkeresztelték Schumi-4-nek a korábbi tapasztalatok alapján. A fiatal versenyző kitűnően indított, az első futam pole-pozícióját azonnal be is zsebelte. És ez nem minden, mind a négy futamon dobogóra állhatott, ebből egyszer a harmadik, háromszor a második helyen végzett.

Természetesen nagyon elégedett volt a debütálást követően. „Ez egy igazán nagyszerű hétvége” – értékelte teljesítményét David Schumacher. Túl sok ideje nincs kifújnia magát, mivel a következő versenyhétvége máris következik ennek a hétnek a végén. A hosszú távú tervek? „Mindenképpen a Formula-1-be is szeretnék eljutni, lehetőleg egy jó csapattal sikeresnek lenni. A legjobb az lenne, ha unokatestvéremmel, Mickkel együtt állhatnék a startnál a Formula-1-ben” – tekintett előre Ralf Schumacher fia.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: