DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bezárják a kerpeni gokartpályát

Michael Schumacher pályafutása egészen fiatalon kezdődött és az otthonához közeli Kerpen gokartpályájához köthető. Az üzlet mindenekelőtt, úgy tűnik, nincs menekvés Kerpen számára.

A hétszeres világbajnok német versenyző, szülei munkája miatt ezen, az azóta híressé vált pályán nőtt fel. Édesapja, Rolf volt a gondnok, miközben édesanyja, Elisabeth a pályához közeli büfében dolgozott. Alig múlt négyéves a kis Michael, amikor már egyértelmű volt, hogy felettébb vonzódik a gokartozáshoz.

Itt indult el az ő, illetve öccse, Ralf Schumacher pályafutása is, mindketten eljutottak a Formula-1-ig is. Ott Michael jelentősen nagyobb sikereket ért el, pedig az alsóbb kategóriákban inkább Ralfot tartották tehetségesebbnek. De a száguldó cirkusz néha szolgál meglepetésekkel.

Michael és Ralf Schumacher is Kerpenben nőtt fel


Hiába a tradíció és a hírnév, úgy tűnik, bezárásra ítéltetett a pálya. A Kölntől nagyjából harminc kilométerre fekvő komplexumot felszámolják, mivel az RWE nevű német vállalat szénbányászatot fog 2020-tól folytatni a területen.

„Nem lesz új gokart-pálya. Sajnos az RWE-vel közös keresésünk sem vezetett eredményre, nem találtunk új helyszínt. Nagy kár érte. Itt a tradíciók és a fiatalok segítése egy időben hal meg hamarosan” – nyilatkozta Ralf Schumacher, aki testvére, Michael helyett végzi az igazgatási teendőket 2014 óta. A kétharmados tulajdonrészt birtokló, legendás bajnok ugyanis, érthető okokból nem képes jelenleg ellátni ezt a feladatot.

Úgy tűnik tehát, újabb fontos, hagyományokkal bíró, autósportos helyszín tűnik el a süllyesztőben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: