DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sebestyénék kibújtak a feshfesh szorításából

A Dakar kilencedik versenynapját sem adták könnyen: az UNIQA Sandlander Team versenyzői több mint 10 órán át küzdöttek a terepviszonyokkal és mintegy 200 kilométernyi, feshfesh homokos zónán haladtak át.

sandlander431_dakar_01.13_02



"Ez még talán keményebb volt, mint a második nap, amikor szintén sok volt a púderszerű, laza homok" - értékelt Sebestyén Sándor. "A kamionok nagyon széttúrták az utat, volt olyan hely, ahol elakadtunk és térdig elsüllyedtünk, nagyon kemény nap volt. A szakasz végére ránk sötétedett, mi szerencsére már nem voltunk messze a céltól, de legalább tucatnyian távolabb vannak, nekik nincs sok esélyük kijönni" - mesélte a pilóta, hozzátéve: az egész pályán nagyon résen kellett lenni, mert nem szűkölködött a 450 kilométeres szelektív a váratlan eseményekben.

Sebestyén Sándor Bognár Józseffel és Dambinbaljir Jargalsaikhannal a 67. helyre kormányozta be a Toyotát Calamában, míg a másik sandlanderes egység, a Namchin Lkhamaa vezette mongol trió a 68. lett a szakaszon. Összetett eredményeket egyelőre nem közöltek a szervezők.

sandlander_team_dakar_01.13

Szerdán a mezőny visszatér Argentínába, de előtte még újabb extrémitás jelent próbát, mégpedig a talajmenti fagyok hajnalban és a szakasz első felében. Calamától Saltáig 859 kilométer lesz az össztáv, ebből a mért szakasz hossza 358 kilométer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: