DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Dakar: Ötször fordult át Carlos Sainz autója

Egy quados által húzott porfelhőben talált el egy sziklát Carlos Sainz – ez jelentette a végállomást a 304-es Peugeot számára. Az autó rommá tört, a 2010-es győztes és navigátora sértetlenül megúszta.

A Dakar első napjaiban úgy tűnt, hogy a 304-es autó, Carlos Sainz és Lucas Cruz egysége lehet a Peugeot zászlóshajója, ám a tegnapelőtti negyedik szakaszon a technika ördöge utolérte a spanyol párost. Sainzék hosszú órákat veszítettek el a turbó meghibásodása miatt, és csak hajnalban értek be a táborba.

A verseny 2010-es győztese, a kétszeres világbajnok raliversenyző így kénytelen volt minimális pihenéssel nekivágni a tegnapi szakasznak – ami talán közrejátszhatott a versenyének véget vető balesetben is. Húsz kilométerrel a leintés előtt Sainz egy quad által húzott porfelhőben eltalált egy sziklát, ami megdobta az autót.

A Peugeot ötször fordult át, a hátulja teljesen összetört. Sainz és Cruz szerencsére sértetlenül megúszták a balesetet, de esélyük sem volt arra, hogy folytassák a versenyt. A Peugeot-nak így már csak két autója maradt: Peterhansel egyre erősebb, Despres-t viszont több ízben is különböző hibák sújtották, így lemaradása egyre nagyobb, jelenleg az ötvenedik helyen áll.

„Nagyon csalódott vagyok, különösen azt követően, hogy a szerelőink a fél éjszakát végigdolgozták, miután hajnali fél négykor végre megérkeztünk a táborba. Mindig borzalmas dolog a kiesés, legyenek bármilyenek a körülmények, most viszont emiatt vagyok különösen csalódott” – nyilatkozta a spanyol legenda.

Sainzkiesett_07



A Peugeot Sport igazgatója, Bruno Famin így összegezte a nap történéseit: „Nyilvánvaló, hogy a nap legfontosabb híre Carlos balesete, melyben szerencsére egyikük sem sérült meg. Ez is egy olyan dolog, ami előfordul, ha versenyzel. Cyril egy apróbb hibát követett el, így egyelőre arra várunk, hogy visszatérjen a táborba (ez még tegnap este hangzott el, azóta természetesen megérkezett, a szerk.), míg Stephane egy elismerésre méltó ötödik helyet szerzett, ami jól mutatja autónk versenyképességét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: