DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

Wendlinger

Schumacher majdnem nyert Le Mans-ban

Még pályafutása elején Michael Schumacher a Le Mans-i 24 óráson is szerencsét próbált és nem sok hiányzott, hogy győzzön is. Ám abban az időben törékeny volt a Mercedes megbízhatósága.

részletek

Híres monacói edzésbalesetek gyűjteménye

Monacóban minden évben történnek balesetek, de többnyire csak a versenyen történt karambolokra emlékszünk. Pedig az edzéseken is láthattunk már ijesztő képsorokat.

részletek

Toto Wolff F1-es pilóta is lehetett volna

A Mercedes motorsportfőnökéről ismert, hogy valaha maga is versenyzett, azt viszont csak most árulta el, hogy egyszer Formula-1-es ajánlatot kapott – visszautasította.

részletek

Retro - Akiből nem lett Schumacher

A születésnapját ma ünneplő Karl Wendlingert az 1990-es évek elején a Mercedes aranyifjainak egyik tagjaként emlegették, aki ugyan szintén eljutott az F1-be, de karrierjét megpecsételte egy baleset Monacóban.

részletek

Kiút a halálból - szerencsés F1-es megmenekülések

Ayrton Senna az életével fizetett azért, hogy utána 20 évig senki se lelje halálát F1-es autóban - pedig az ördög nem alszik, ahogyan azt mi is átélhettük e két évtized legsúlyosabb bukásait látva.

részletek

HGP 1993 – Csillagok hullnak, születnek újak

Bár ezt ekkor még nem sejthettük, az előző évtized két legnagyobbja, Ayrton Senna és Alain Prost 1993-ban versenyzett utoljára a Hungaroringen – a pályának új sztárja lett Damon Hill személyében.

részletek

"Nem vettem fel a telefont Schumacher miatt"

Karl Wendlinger, a hétszeres F1-es bajnok egykori csapattársa három hétig volt kómában '94-es balesete után, és pont emiatt keresték őt legtöbben az utóbbi időben - elárulta, miért nem válaszolt a megkeresésekre.

részletek