DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

"Nem vettem fel a telefont Schumacher miatt"

Karl Wendlinger, a hétszeres F1-es bajnok egykori csapattársa három hétig volt kómában '94-es balesete után, és pont emiatt keresték őt legtöbben az utóbbi időben - elárulta, miért nem válaszolt a megkeresésekre.

Heinz-Harald Frentzennel kiegészülve ők alkották a Mercedes juniorcsapatát 1990-ben és ’91-ben, és később mindhármuknak sikerült a Forma-1-be lépniük. Wendlingernek sajnos nem úgy alakult az élete, ahogy azt eltervezte, hiszen Schumacher első világbajnoki évében karrierjét kettétörő balesetet szenvedett, mely után visszatért, de csak árnyéke volt korábbi önmagának.

„Kevés emlékkel rendelkezem a balesetről, többnyire csak annyit tudok, amit elmeséltek nekem. Az kezelőim azt mondták, hogy orvosi csoda vagyok, hiszen három hétig voltam kómában és súlyos sérüléseket szereztem. Ez egy olyan esemény az életemben, mely örökké kísért – több mint 21 év eltelt azóta, de még mindig beszélek róla.”



A jelenleg szakkommentátorként dolgozó osztrák az f1-insider.com-nak többek között arról is beszámolt, hogy miként vélekedik két pilótatársát is az elmúlt alig több mint egy évben ért szerencsétlenségekről. „Bianchi balesetét otthon láttam, viszont az erről készül amatőr videofelvételt nem akartam megnézni.”

Egykori sportautós csapattársáról, a hosszú és költséges rehabilitáció alatt lévő Schumacherről így nyilatkozott: „Nem nagyon követem, hogy mi történik vele. A balesete után számtalanszor csörgött a telefon, de nem vettem fel. Hogy miért? Tudtam, hogy mire megy ki ez az egész. Ráadásul nem tudtam volna mit mondani. Azóta egy interjút adtam egy osztrák televíziónak, de ha tudtam volna, hogy a sérülései súlyosságát kellett volna megjósolnom, nem nyilatkoztam volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: